בעיית גמגום קלה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/10/2013 | 12:37 | מאת: מור

היי! אני די בטוח שזה קשור לפה, סליחה אם לא. עד גיל 12 לא הייתה לי בעיה ופתאום בגיל 13 התחלתי לגמגם (זאת אומרת שזה לא מולד). זה לא נורא פשוט מידי פעם בבית ספר אני מרים אצבע ובא לענות על תשובה ויוצא לי אגגגג אגגגג אגגג עד שאני מוציא את התשובה מהפה וכל הכיתה צוחקת עליי :\ ואז אני ממש נכנס לדיכאון כל השיעור. וזה מוריד לי מהביטחון הרבה פעמים אני מפחד להרים את היד מהבושה. יש איזה רופא או משהו כזה שיכול לעזור לי להיפטר מזה? זה ממש מציק לי. זה קשור לעודף משקל אולי או משהו? אני לא ילד שמן. אני 70 קילו ו מטר 70 אבל עדיין קצת שמנמן. תודה!

לא יודעת בן כמה אתה, הגימגום הינה תופעה בדיבור וגם בתחושה של יכולת ומסוגלות, ואם אתה מרגיש לא טוב עקב תגובת הסביבה, ברור שאת זקוק לתמיכה. אם את ממקד את הבעיה או קושי בדיבור, פנה לקלינאי תקשורת. אם המיקוד יותר בדמוי העצמי ובעמידה מול הילדים בכיתה ודימוי הגוף (שמנמן, כן/לא) וכו' פנה לפסיכולוג ותברר האם יש מרכיבים נוספים לחוסר נחת שלך. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה