האם דיספרקסיה ורבלית נשארת לכל החיים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/11/2009 | 17:41 | מאת: ענבל

שלום, בתי בת 5 אובחנה בגיל 3 בדיספרקסיה ורבלית, נמצאת שנה שניה בגן חינוך מיוחד, מקבלת פעם בשבוע קלינאי תקשורת באופן פרטי, לא מזמן התחלנו בטיפול בספורט טיפולי. היא תקשורתית, מקסימה ונבונה מאוד מאוד, יש לה קושי בהיגוי, מדברת במשפטים שלמים שלא תמיד מובנים. אני מודעת כי זו לקות "רצינית" המגיעה יחד עם עוד כמה "מתנות" כגון: היפוטוניה, חולשת שרירים, קשב וריכוז ועוד... אך חשוב לי לדעת האם זה ילווה אותה לתמיד? האם היא תדבר באופן שוטף ורגיל בבגרותה? האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות עבורה? לתגבר אותה? אולי חוגים נוספים? תודה ענבל

רצוי שתקבלי הדרכה מהאנשים שמטפלים בה ותוכלי להשלים את המלאכה גם בבית. לגבי ההמשך, כן, היפוטוניה הינה תכונה בסיסית ולא שמתנה, אלה שלומדים לחייות איתה ואם הזמן נעשת פחות ופחות חשובה. לגבי הדיבור, ודאי יהיה שיפור, אני טיפלתי בילדים גם בשנים הראשונות של התבגרותם, ואז הם השלימו את מה שעוד היה צורך להשלים (הפרעות היגוי שלא הצליחו להתגבר עליהן בילדות מוקדמת יותר. הבשלה ומוטיבציה מצד היליד הם אלה שנונים את האפשרות להשלים את מלאכת רכישת ההיגוי, הכל גיל ובכל פתולוגיה! עם עבודה מתואמת ומובנת, עקבית ומקצועית ניתן בגיל הרך, לבנות מנגנוני התפתחות וסיוע לכל החיים. מה יהיה בעתיד, לרוב האנשים יש דיבור ברור ובהיר! כמה עובדים קשה והשיגו, ואחרים לא.

09/12/2009 | 10:39 | מאת: אפרת

אני אמא לילדה בת שנתיים וחודשים שאובחנה ככזו. אני אשמח מאוד לשוחח איתך בעניין. אם זה רלוונטי אשמח לשמוע ממך במייל

30/05/2023 | 00:47 | מאת: רות

הילדה שלי בת שנה וארבע אומרת רק ממה ואבא בעיקר ממה ממה אני כמעט לא שומעת צלילים נוספים האם זה מצריך אבחון?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה