המלצה על קלניאית תקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/01/2004 | 09:23 | מאת: אמא מודאגת

לפרידה שלום, לבננו בן השנתיים וחצי יש עיכוב בהתפתחות השפה. הלכנו איתו להתפתחות הילד בבי"ח תל השומר, וקלניאית תקשורת הבחינה בפיגור בדיבור, והמליצה לנו מייד ללכת איתו לקלניאית תקשורת ולא לחכות לתור במרפאה של תל השומר כי יש תורים ארוכים. מסיבות כלכליות החלטנו ללכת לקלניאית תקשורת דרך הקופה , וכמובן שגם לשם חכינו כמה זמן. התחלנו ללכת לקלניאית תקשורת שלא הייתי מרוצה וגם לא הייתה כימיה איתה. בסופו של דבר הפסקנו ללכת אליה והתחלנו ללכת לקלניאית תקשורת אחרת דרך הקופה, לצערי אני לא הולכת עם בני לקלניאית תקשורת הנ"ל אלא בעלי (היות והוא מובטל ואני לא יכולה להעדר מעבודה). שאני שואלת את בעלי מה הקלניאית תקשורת עושה איתו , אז היא אומר שהיא עדיין מנסה לאבחן אותו (הם כבר היו אצלה 6 ביקורים של 1/2 שעה כל ביקור) והיא קצת משחקת איתו, והיא מלמדת את בעלי כיצד לדבר עם בנינו וכד'. תכלס-אני לא רואה התקדמות דרמטית בדיבור שלו, נכון שכעת הוא יותר מחקה מילים , ורוב המילים שלו הם חצי הבהרה ולא כל המילה, אך עדיין הוא מאד "מפגר" בדיבור לעומת יתר הילדים בגילו. השאלות שלי הן: א) האם אם נלך לקלניאית תקשורת פרטית (עם המלצות) יכול לעזור יותר. אני פשוט חוששת שאנחנו "שורפים" זמן עם הקלניאית מקופ"ח וגם 1/2 שעה לביקור נראה לי קצת מידי. אני חייבת לציין שאנחנו מדברים עם בנינו המון, מדגישים לו מילים, מראים לו עצמים ואומרים מה זה וכד'. בנינו נבון ומבין הכל אך יש קושי בדיבור, אני חייבת לציין שהוא מתוסכל שהוא לא מדבר והוא מרביץ בגן לילדים . כמה זמן לוקח לשפר דיבור אצל ילד ששפתו מעוכבת, אני חוששת שאם לא נפעל נכון, יהיה לנו קשיים בעתיד, והוא יצטרך ללכת לגן מיוחד וכצ' אודה על חוות דעתך וגם אם את יכולה להמליץ לנו על קלניאות תקשורת באזור ר"ג-ת"א. בתודה מראש אמא מודאגת.

אני מבינה את דאגתך... המלצותי: 1.רכשי את הספר של הנן (HANEN) דרך אגודת קלינאי התקשורת, הספר מיועד להדרכה להורים עם ילדים בעלי איחור התפתחותי בשפה (ולא "פיגור"). עיון בספר יתן להם הכוונה להתחברות למה שבינכם עושה ויככון אותכם לקידום שפתו. 2. תהליך התקדמות בשפה הינו כמו כל תהליך, לוקח זמן וצריך סבלנות. 3. את מתארת התקדמות מסויימת בשפה ובדיבור ועל כן, ניראה לי שאתם בכוון הנכון. 4. במידה ותחושתכם לא נטחה בקשו מהמכון להתפתחות הילד להפנות את בינכם להשמה בגן שפתי, נכון שכידי להכנס אליו צריך לעבור ועדת השמה לחינוך מיוחד, אך בגיל הזה שילוב בגן שפתי לשנה יכול לקדם אותו בצורה טובה, מכוון שמדובר על עבודה משולבת של קלינאי וגן ילדים שעובדים במיוחד על ההבט השפתי והתקשורת. 5. בכל מיקרה, אולי בינתיים הגיעה התור שלכם לטיפול במכון, בררו את העניין ואל תוותרו. 6. אשמח להמשיך ולקבל עוד פרטים על התפתחותו הכללית והתקשורת בגן ובבית.

אדוגת קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il 03-9217815

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה