אבחון אוטיזם

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

18/01/2003 | 15:08 | מאת: גבריאלה

האם ניתן לאבחן אוטיזם לפני גיל 3? למי רצוי לפנות על מנת לקבל אבחון אמין? ילדה בת שנתיים ורבע שאינה מדברת, מתעניינת בדברים מסוימים בלבד,יוצרת קשר עם ההורים (וגם עם אחרים) רק ע"י משחקים מאד מסוימים. מגיבה למוסיקה ולקלטות וידאו אך לא מנסה לחקות או להשמיע הברות,מצליחה להבהיר מה היא רוצה או בעיקר מה אינה רוצה בתחום האוכל או המשחקים אך אינה מגיבה להוראות או בקשות כמו לתת או לקחת דברים או להצביע על עצמים שונים.אינה משחקת עם ילדים אחרים מנסה לפעמים לקחת צעצוע מילד אחר אך לא מנסה לעמוד על שלה כאשר לוקחים ממנה דברים אלא מגיבה בבכי קל והתמרמרות קלה בלבד. האם יש חשש לאוטיזם? האם כדאי לפנות לאבחון בגיל הזה או להמתין?

המקום המתאים ביותר לאיבחון של ילדים צעירים, לפני גיל 3 הינו המכון להתפתחות הילד. מכונים אלו מתמחים באיבחון ובהתווית תוכנית טיפולית הכוללת גם הפניה למערכות חינוך. מערכת החינך המיוחד הורחבה תחת חוק חינוך מיוחד וילדים בעלי צרכים מיוחדים (כל הילדים עם עיכוב התפתחותי, אוטיסטים או תחת אבחנה אחרת) זכאים לקבלת טיפול וחינוך במסגרות מיוחדות ומיומנות. פני לאיבחון בתחנה להתפתחות הילד, בקרובה למקום מגוריך. רשימה של המכונים תוכלי למצוא באתר של קלינאי התקשורת www.ishla.org.il באשר לסידור הפורמלי (תשלום ואיבחון וטיפול כלול בסל השרותים) כדאי שתתיעצי עם הרופא ילדים של ביתך, אך אל תקבלי ממנו תשובה כמו עדיין מוקדם להפיה וכו'. בהצלחה!

10/02/2003 | 10:22 | מאת: דיז

קיים מקום - המרכז למשפחה "בית לורן" שנותן מענה לכל בעיה וענין בנושא אוטיזם PDD ואספרגר. יש לו גם קו "חם" - 03-6703077

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה