המגיומה במיתרי הקול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/12/2000 | 18:29 | מאת: שחר

ד"ר נכבד שלום! לתינוק בן חודש וחצי יושבת המגיומה על מתרי הקול ורציתי לדעת מהם דרכי הטיפול - לייזר, תרופתי וכו' ואיזו הצלחה יש לטיפול? מהם אחוזי התמותה, האם עקב סיבוכים או ישירות מן המחלה אודה לך על תשובותיך, שחר.

10/12/2000 | 19:40 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אשמח לקבל פרטים נוספים כיצד אובחן והיכן. המאנגיומה על מיתרי הקול עצמם נדירה מאד. ייתכן שמדובר בממצא השכיח יותר של המאנגיומה סוב-גלוטית - כלומר ב"קומה" שמתחת למיתרי הקול. הסיכון העיקרי בהמאנגיומה באיזור זה היא הצרות של דרכי נשימה שיכולה לסכן חיים. מטיבן נוטות המאנגיומות לשלב של גדילה במיוחד בחדשים-שנתיים ראשונות לחיים ואח"כ מתחילות לסגת. אם הממצא קטן ניתו לעקוב בלבד. הבעיה שבכל זיהום בדרכי נשימה מעבר האויר שמלכתחילה מוצר, מוצר עד למידה קריטית ואז המצב הופך למצב חירום. במקרה שכזה ניתן לטפל מיידית ע"י צינור הנשמה (אם ניתן בכלל להחדיר) או בפיום קנה ובסטרואידים כדי לכווץ את ההמאנגיומה. טיפול בסטרואידים יכול להיות גם מונע. אופציה טיפולית נוספת היא אידוי בלייזר. כטיפול מונע ניתן, ולעיתים צריך לבצע טרכאוטומיה - פיום קנה, כדי להבטיח מעבר אויר אלטרנטיבי. יש גם נסיונות בטיפול באינטרפרון אך במקביל יש דיווחים על שיתוקים בתינוקות שטופלו באינטרפרון.

מנהל פורום אף אוזן גרון