ניתוח שקדים ופוליפים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

20/05/2003 | 00:01 | מאת: סיגל

בני בן ה- 3 מועמד לניתוח שקדים ופוליפים, זאת עפ"י המלצת רופא הילדים ורופא א.א.ג התופעות שהובילו אותנו היו: נזלת כרונית לאורך כל השנה, לא עולה טוב במשקל (קטן לגילו), נשימה מהפה, הפסקות נשימה בשינה, נחירות גם כאשר לא מצונן ובנוסף סובל מברונכית. שאלתי היא האם כדאי לבצע ניתוח פוליפים לחוד בלי שקדים (הרופא אינו ממליץ מכיוון שנצטרך לחזור על ההליך). בצילום שבצענו (נזופרינקס) נמצא כי יש הרחבה של רקמות רכות בנזופרינק עם הצרות בנתיב האויר. יש לציין כי השקדים מוגדלים באופן קבוע וכן בלוטות מוגדלות. אודה מאוד להתייחסותך....

21/05/2003 | 17:41 | מאת: ד"ר יהודה רוט

כדאי מאוד לעשות את הניתוח המשולב, ולא רק את כריתת השקד השלישי

מנהל פורום אף אוזן גרון