מיתר קול משותק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/07/2000 | 13:00 | מאת: אורלי

שלום לך רופא נכבד. ברצוני להתיעץ איתך עקב גילוי מיתר קול שמאלי משותק בבדיקת ברונכוסקופיה אצל בתי הגדולה כשהיתה בת שנה, לפני כ-3 שנים, עקב צרידות מתמשכת וכיום המצב נראה די נורמלי והצרידות כמעט ואיננה. לפני כ-3 חודשים ילדתי את בתי השניה ועקב צרידות שנשמעה מקולה החלטתי לבדוק את הנושא שוב ע"י ברונכוסקופיה ונתגלה כי המכסה שמגן על מיתרי קולה רך מדי. שאלתי היא האם יש קשר בין שני המקרים?, האם ניתן לטפל בבעיה שנוצרה בבתי השניה?, והאם הבעיה בבתי הגדולה יכולה להעלם כאינה?. תודה על תשובתך! אורלי

15/07/2000 | 14:11 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אורלי קרוב לודאי שאין קשר בין שני המקרים. הסחוסים של מערכת הנשימה העליונה בשנת החיים הראשונה - עשויים להיות רכים ולגרום לתופעות כמו נשימה רעשנית בעקר בזמן שכיבה, התופעה בדרך כלל איננה הרת סכנות וחולפת עד גיל שנה. כמובן שרצוי מאד להיות במעקב אך שוב, אין להתייחס לכך כאל מחלה. מיתר משותק הוא דבר שונה בתכלית, כאן מדובר במצב לא תקין המחייב התייחסות ובירור, ידוע שביילודים התופעה עשויה להתרחש כתוצאה מטראומת הלידה עצמה . ייתכן שזה מה שקרה בלידה הראשונה. אני מקווה שעזרתי. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון