בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

03/10/2000 | 21:56 | מאת: לוי אורלי

בצעתי ניקור מגוש שהובחן בבלוטת התריס משמאל , בבדיקה הציטוגלית התקבלו תאים פוליקולרים,וגרעינים חלקם מעט מוגדלים,ישנם תאי אורוטל לא רבים, ברקע לימפוציטים התמונה הציטולוגית חשודה ל Hashimotos thyroiditis . לפני כשבועיים בצעתי בדיקת דם והתוצאות הם : tsh - 0.05 , t3-total - 3.2 , t4-free - 22.1 THYROGLOBULIN Ab - 10 [0.01-100] , THYROID MICROSOM Ab -9 [0.01-50]' הרופא המליץ בנוסף לבצע מיפוי ,מדוע ? האם יש חשש לגידול סרטני ? אודה לתשובתך !!

10/10/2000 | 17:54 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אורלי תיירואידיטיס על שם השימוטו מאופיינת בהסננה של הבלוטה בכדוריות לבנות רבות שפוגעות בתפקוד הבלוטה, הסיבה לכך היא חיסונית. במחלה זו ישנו סיכוי לממאירות לימפטית של הבלוטה בשיעור ניכר יותר מבאדם ללא מחלה זו, עם זאת, אין הדבר אומר כי יש לך גידול. מטרת מיפוי הבלוטה הוא לברר עד כמה הבלוטה מתפקדת, כלומר קולטת יוד מעבדת אותו ומפרישה אותו, וכן כדי לברר אילו איזורים מעורבים במחלה ואיזה איזורים מתפקדים באופן תקין. מהבדיקות שמסרת לא ניתן ללמוד על ממאירות אך גם לא ניתן לשלול אותה בודאות גמורה. אנא השארי במעקב אצל הרופא המטפל. בהצלחה

04/04/2001 | 04:29 | מאת: shlomit

yesterday i went to the throat-nose-ear doctor due to a minor cold she felt my thyroid glund and said it was swalloaed and that i should check that out when i'm healthy, she said she feels lupms. i'm *really* anxious about it and wanted to know if it's pissble that it's nothing and if it is nothing- what could possibly caused it many thanks in advance shlomit

מנהל פורום אף אוזן גרון