מחלת מנייר או ורטיגו?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/03/2002 | 17:51 | מאת: סיגלית

השאלה מופנית לרופא אבי בן 68 סובל מזה 4 חודשים מרעשים באוזן שמאל והקאות חזקות. עבר ניתוח מעקפים ב94 בשנים 92 ו-94 היו לו ארועים מוחיים נותרה חולשה בפלג גוף ימני. בעל יתר לחץ דם, מטופל ע"י נורמיטן קרטיה קונברטין ליפידל. עקב הסחרחורת מקבל אגיסרק 16 ללא הטבה. הטיפול הוחלף לסטונרון כנ"ל ללא הקלה. הוא חזר ליטול אגיסרק 3 פעמים ביום מקבל פרמין 20 מ"ג נרות לבחילות. במצב עמידה /ישיבה מופיעים אצלו תדיר רעשים דמוי מנוע באוזן שמאל. וכעת גם כאבי ראש חזקים. בבדיקת CT מח לא היו ממצאים חריגיםבבדיקת MRI מח וגומות אחרות עם הזרקת גדולניום נמצא מבנה תקין של הסינוסים וארבות העניים בסיס הגולגולת והפירמידות. המעבר הקרניו-צרביקלי תקין. בדיקת דופלר של עורקי הצוואר מצאה כי העורק הבין חולייתי תקין, התפצלות בגובה רגיל. בוצעה בדיקת ENG ונמצא (אניכותבת מהתשובה) LT CALORIC WEAKNESS OF 42% THERE IS EVIDENCE OF PPPERIPHHRAL VESTIBULAR LESION OF THE LEFT SIDE. בדיקת בלטות התריס נמצאה תקינה כאשר ויטמין B12 ערכו 163 וחומצה פולית 12.0 ד"ר לאחר כל הבדיקות האלו אבי עדיין לא יורד מן המיטה הוא סובל ואני אובדת עצות. שאלתי: א. האם זה קשור למחלת מנייר? האם זו בעיה של וירוס? האם זה ורטיגו הנובע מהצטברות נוזלים או שמא זוהי בעיה נוירולוגית? מה עושים? לאן עלי לפנות הרופאים שולחים אותי מנוירולוג לרופא אף אוזן גרון ואומרים שאין מה לעשות האמנם? אודה לתשובתך

24/03/2002 | 18:49 | מאת: ד"ר יהודה רוט

זאת אינה מחלת מנייר, וגם לא וירוס. בהחלט יכולה להיות בעייה משולבת. הכתובת היא מרפאת סחרחורת. ממליץ על מרפאת הסחרחורת במחלקתי - לתאום תור נא לצלצל לטל. 5028618

מנהל פורום אף אוזן גרון