דום נשימה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

31/05/2011 | 10:54 | מאת: דנה

שלום רב. בני בן השנה ושמונה חודשים לא ישן טוב מאז היה תינוק. הוא עבר ניתוח להוצאת שקד שלישי וכפתורים,בעקבות דלקות אוזניים חוזרות וירידה בשמיעה כמו כן היה מנוזל באופן קבוע(את הניתוח עבר בנובמבר האחרון בגיל שנה וחודשיים.) לאחר הניתוח הדלקות פסקו אך הוא מנוזל באופן קבוע,השינה שלו לא טובה ולכן הרופא המליץ על מעבדת שינה. במעבדת שינה אובחן דום נשימתי בדרגה בינונית, בבדיקה נערך רישום של שלוש שעות שינה וחמישים ושש דק'(כמעט ארבע שעות),נחירה בעוצמה של 59 דציבל ממרחק מטר, 24 הפסקות נשימה חסימתיות בנות 10-30 שניות בצפיפות של שש לשעה מתוכן 12 הפסקות נשימה מלאות,שמונה מתוכן על הבטן.15 מהפסקות הנשימה היו בשנת rem .ריווי חמצן ירד עד 86.יעילות השינה 66.4 % המעבדה נערכה בבית החולים הלל יפה.ההמלצה לניתוח לשיחרור החסימה.ראשית אשמח לשמוע מה דעתך על הנתונים? ושאלתי היא אם הוא כבר עבר ניתוח להסרת שקד שלישי,האם המצב לא אמור היה להשתפר?ואיזה ניתוח הוא יכול לעבור?הסרת שקדים?הרחבת המעברים? מה המשמעות של כל זה והאם יש דרך לא פולשנית בכדי להקל עליו? השבוע התחלנו לו טיפול עם אירוצ'מבר,ונטולין ובודיקורט בכדי להקל על הנשימה.האם זה יכול למנוע ניתוח? והשאלה הכי חשובה האם הוא יכול להישאר במצב הזה ללא התערבות כירורגית?מה המשמעות של זה?הוא עבר כ"כ הרבה אישפוזים בשנה האחרונה, rsv קשה אבצס מתחת לשקד,שכלל אישפוז של שבוע בהלל יפה ושבוע בשניידר(לפני כחודש),הוא פשוט אומלל ולקח לו כמה שבועות טובים עד שהתחיל לחייך שוב,אני לא רוצה לחשוב מה יקרה אם נאשפז אותו שוב. סליחה על האורך,אודה על תשובתך. אודה על תשובתך...

31/05/2011 | 20:16 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב איני יכולה לדעת מה הדבר הנכון בלי לבדוק אותו פיזית. הנתונים היבשים לא דרמטיים ודום הנשימה הוא קל, אבל בגילו לפעמים לוקחים לחומרה... כך שאם אתם רוצים את התייחסותי - הגיעו אלי לבדיקה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 03-5272477, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון