חרשות פתאומית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

12/12/2001 | 21:16 | מאת: מרב

חברתי מאובחנת בסובלת חרשות פתאוית מזה כשבוע , כנראה בשל פגיעה בעצב השמיעה אודה לכם על מספר תשובות לשאלות הבאות : 1. מה יכולות להיות הסיבות לכך , האם יתכן שזו תוצאת לוואי של ניתוח לקיצור קיבה שעברה לפני כשבועיים ( החרשות הופיעה כיומיים לאחר הניתוח וטופלה ע"י רופא א.א.ג כדלקת אוזניים ורק כעבור שבוע נוסף עברה בדיקת שמיעה שהצביעה על ירידה חמורה ועמוקה בשמיעה באוזן שמאל ואז אושפזה ). 2. היא מטופלת בסטרוואידים מסוג פרנטזון וב- טרנטל (אני מקווה שאיני טועה באיות ) מזה כשבוע ללא שיפור , כיום הוצע לה לעבור הזרקת סטריאודים לאוזן התיכונה דרך ventieaping tube ,ע"י ביצוע חור בעור התוף ,האם קיימים סיכונים בתהליך כזה , האם נבדקה יעילותו של הליך כזה , 3. האם יתכן כי המצב הינו הפיך ? בתודה מראש חברה מודאגת .

13/12/2001 | 11:12 | מאת: ד"ר יהודה רוט

חרשות פתאומית היא מחלה רבת-גורמים, שרב הנסתר בה על הנגלה, ולנו כמטפלים היא מתסכלת במיוחד. לשאלותייך: ידועים מקרים נדירים של הופעת לקוי בשמיעה בעקבות ניתוחים בהרדמה כללית, לא ניתן לקבוע אם זה רלבנטי למחברתך.יותר סביר שהנזק נגרם בעקבות דלקת האוזניים . לא מוכר לי ולחברי במחלקה טיפול של הזרקת סטרואידים לאוזן התיכונה - אשמח לשמוע היכן הוצע הטיפול ולהתעדכן בעצמי. המצב בהחלט עשוי להיות הפיך.

13/12/2001 | 11:13 | מאת: ד"ר יהודה רוט

חרשות פתאומית היא מחלה רבת-גורמים, שרב הנסתר בה על הנגלה, ולנו כמטפלים היא מתסכלת במיוחד. לשאלותייך: ידועים מקרים נדירים של הופעת לקוי בשמיעה בעקבות ניתוחים בהרדמה כללית, לא ניתן לקבוע אם זה רלבנטי לחברתך.יותר סביר שהנזק נגרם בעקבות דלקת האוזניים . לא מוכר לי ולחברי במחלקה טיפול של הזרקת סטרואידים לאוזן התיכונה - אשמח לשמוע היכן הוצע הטיפול ולהתעדכן בעצמי. המצב בהחלט עשוי להיות הפיך.

13/12/2001 | 18:12 | מאת: מרב

הטיפול הוצע במחלקת א.א.ג. בבבית החולים אסף הרופא ע"י ד"ר שמילוביץ.

07/05/2002 | 19:18 | מאת: זמוש ישי

שלום לדר. ארז אצל אימי 73 אובחנה חרשות פתאומית אחרי תקופה של חודשיים עם ציפצופים באוזן אחת. אושפזה ברמבם ל6 ימים וקיבלה טיפול של גז(חמצן?).איזה שהוא מינרל באינפוזיה לדם (מצטער לא זוכר איזה) ועוד.שוחררה הביתה עם אותם סימפטומים שאושפזה. לא אכפת לה החרשות. אבל מה עם הציפצופים? למה אפשר לצפות? איפה אפשר למצוא עוד אינפורמציה בענין. תודה. ישי

מנהל פורום אף אוזן גרון