ושוב על נזלת כרונית ואף סתום

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/11/2001 | 08:45 | מאת: שלמה

אני סובל מזה שנים מנזלת כרונית ואף סתום (ולהכעיס - בעיקר בלילה). מזמן הפסקתי להשתמש בטיפות אף שנזקן ידוע, וכן גם התרופות הסטרואידיות כגון: פליקסונייז, נזוקורט, נאזונקס כבר לא כל כך עוזרות. מכיון שיש לי גם דום נשימה בשינה, אני משתמש במכשיר CPAP שגם הוא לא כל כך יכול לעזור כאשר האף סתום. לאחרונה הוצע לי לעבור ניתוח יישור מחיצת האף. מנסיונם של אחרים מתברר כי עלולים להיות סיבוכים וכי אמנם ייתכן שלתקופת מה הניתוח אמנם עוזר אך לאחר כשנתיים-שלוש שוב חוזרות אותן בעיות... בעייתי העיקרית היא הנזלת האלרגית וכנראה גם פוליפים הגורמים לאף הסתום. שמעתי שקיים גם טיפול בלייזר להקטנת תפיחות הריריות ולהסרת פוליפים. (במכונים רפואיים הרצליה לדוגמא). האם טיפול בלייזר, האמור להיות קל יותר מניתוח עדיף במקרה כזה? האם טיפול כזה יכול לפתור את בעיית הנזלת האלרגית??

05/12/2001 | 12:33 | מאת: ד"ר יהודה רוט

הטפול בלייזר אינו מומלץ לבעיה המתוארת

05/12/2001 | 17:42 | מאת: שלמה

תודה לך ד"ר רוט על תשובתך, אם גם הטיפול בלייזר אינו מומלץ, מה ניתן לעשות כדי לשפר את זרימת האויר של דרכי הנשימה העליונים (במיוחד כדי למנוע את תופעת דום הנשימה)? אם כאמור רוב התרופות אינן עוזרות ,(ובמיוחד טיפות אף - מזיקות) ואילו SMR שהוא אמנם ניתוח לא קשה, אך סבלו רב, והאם נכון שהוא עוזר רק בכ-60% מהמקרים??? תודה, שלמה.

מנהל פורום אף אוזן גרון