מינון של ראפראפן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/11/2001 | 19:34 | מאת: אלמונית

ד"ר שלום בשנה האחרונה סבלתי פעמיים מחידק הסטרפטוקוקוס A לפני שבוע אובחן אצלי p.i.d וטופלתי בזינט למשך 10 ימים. לפני 4 ימים פתאום משום מקום היה לי חום עד 38.2 ללא כאבים חוץ מכאבי צלעות וכאב ראש. החום רק עלה ועלה הגיע עד 39.4 ובמשך שלושה ימים לא ירד. לאחר יומיים עם חום החלו לי כאבי גרון . ולמחרת בבוקר תפליטים ממש גדולים דו"צ. לא היה באפשרותי לעשות משטח כי היה ערב. הרופא הורה להפסיק את הזינט(נשארו לי רק עוד 3 כדורים) ולהתחיל לקחת ראפראפן 500mg 1*3 ביום למשך 10 ימים. האם זה מספיק? בפעם האחרונה קיבלתי ראפראפן 500mg 2*2 במשך 10 ימים. האם זה יתכן שבזמן נטילת זינט יופיע חידק הסטרפטוקוקוס? מה אפשר לעשות כדי להעלים את התפליטים? הם גורמים לי לבחילה ולחוסר תאבון. תודה רבה מראש

25/11/2001 | 08:22 | מאת: ד"ר ארז בנדט

מינון רפאפן הוא 2 גרם ליום עם זאת זינט אמור לכסות סטרפטוקוק. כך שהופעת דלקת גרון עם תפליטים תחת טיפול בזינט מעלה בי חשד סביר שלא מדובר בסטרפטוקוק. היתי מפסיק טיפול, מבצע משטח גרון, כולל לחיידקים כמו כלמידיה שגורמים בדר"כ גם ל PID ומבצע בדיקות דם, בין השאר גם לבירור אפשרות של מחלת הנשיקה שהיא ויראלית (ולכן לא מגיבה לאנטיביוטיקה).

מנהל פורום אף אוזן גרון