שיפור יכולת דיבור למרות הנשמה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/11/2001 | 20:56 | מאת: סופר רות

אבי מונשם דרך הגרון(פתח קבוע ) ומחובר למכונת הנשמה ולמחולל חמצן. 2 מכשירים ידידותיים ונחשבים ביתיים. הוא נמצא בבית אבות בטיפול שוטף ומסור של חברת המנשם, של הרופאים והאחיות שם. לאחרונה נפגעה מאוד יכולת הדיבור שלו. אנו מדברים לפחות פעם ביום והקשר הזה הולך ונהיה בלתי נסבל עבורו. הוא משתעל מאוד ונחנק. האם יש למשהו מהפורום רעיון מקורי כמו- מקרופון , או כל רעיון אחר כיצד אוכל להקל על אבי את הדיבור? תודה לכם רות

20/11/2001 | 22:44 | מאת: ד"ר ארז בנדט

אני מקווה שיש גם רופא אאג שעוקב אחר האב או יועץ לבית האבות ואם לא ייתכן ויש מקום להביא את האב לבדיקה או לנסות ולהזמין יועץ אאג ל"ביקור בית". רופא אאג יוכל להעריך את סוג הקנולה, האם האבא מונשם בקביעות או רק תמיכה ללילה והאם ניתן לסייע ע"י שסתום דיבור לקנולה. האם ניתן להתקין קנולת דיבור וכו'. לאחרונה ראיתי פרסום של חברת PASSY-MUIR לגבי שסתומי דיבור מיוחדים לבעלי טרכאוסטומיה שהינם גם מונשמים. אין לי נסיון אישי ואינני יודע מי מייצגם בישראל. התחילי מכתובתם באינטרנט והתייעצי איתם כולל לגבי נציג שיווק בארץ www.passy-muir.com

21/11/2001 | 20:02 | מאת: סופר רות

תודה מקרב לב לתשובתך. אכן אבי במעקב של רופא אאג -ורופא המתמחה בנשימה במיוחד הקשור עם חברת המנשם. אגב- השרות מהם מצויין אחראי ותומך. אעדכן אותך עם קבלת המידע מהכתובת שאליה הפנית אותי. בינתיים- תודה תודה תודה רותי

21/11/2001 | 20:20 | מאת: סופר רות

תודה מקרב לב לתשובתך. אכן אבי במעקב של רופא אאג -ורופא המתמחה בנשימה במיוחד הקשור עם חברת המנשם. אגב- השרות מהם מצויין אחראי ותומך. אעדכן אותך עם קבלת המידע מהכתובת שאליה הפנית אותי. בינתיים- תודה תודה תודה רותי

מנהל פורום אף אוזן גרון