זריקת דיפרוספן-מה הסיכונים?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

19/02/2010 | 12:04 | מאת: רועי

אני בן 26.מעל עשור של בעיות ליחה במשך כל יום כל היום.. הרופא החליט לתת לי אופלודקס לחמישה ימים+זריקת דיפרוספן,יחידה אחת רציתי לשאול מספר שאלות: 1.אני ראיתי על אריזת הדיפרוספן שרשום 2 מ"ג + 5 או משהו כזה,אני לא מוצא את האריזה עכשיו.הזריקה שקיבלתי היא 1 מ"ל,האם זו המנה הנמוכה ביותר האפשרית?(אני מקווה שכן) 2.הבנתי שהדיספורספן פועל על בלוטה חשובה מאוד בגוף ומדכא אותה,לכן גם לא מומלץ שהד'יספורספן יעלם במהירות מהגוף,ולכן כאמור הזריקה בוצעה לתוך שריר בישבן.בהנחה שאני רוצה להיפטר כמה שיותר מהר מהשפעת הזריקה,האם עליי לעשות את השריר אליו הוחדרה המחט ובכך לגרום לשחרור מהיר יותר של החומר,או שאני בעצם מסכן את עצמי בכך שהבלוטה לא תחזור לאחר מכן למצבה התקין 3.כמו שמובן מהשאלה השלישית,אני חושש מאוד מתופעות לוואי,אמנם זו רק זריקה אחת אבל חוסר חשק מיני ממש מפחיד,ובעיקר שיעור יתר..ובכלל,זה משהו הורמונלי שאיך אני יכול להיות בטוח שהגוף יידע לאזן את עצמו?עשיתי טעות חמורה,היה עדיף לי כבר ניתוח. 4.האם מותר לי לבצע פעילות ספורטיבית,או לשתות אלכוהול? קראתי באחד הפורמים שאסור להיכנס למצב של "סטרס" בזמן פעילות הדיפרוספן,האם זה נכון?האם זה בגלל שיש מצב שהשריר שאליו הוזרקתי ישחרר חומר בקצב מהיר מדיי? 5.האם יש דרך להתנגד לזריקה הזאת עכשיו?לקחת משהו נגדי אולי? 6.קיבלתי את הזריקה לפני יומיים,האם אני אמור להתחיל להרגיש אותה כבר עכשיו או רק לאחר שלושה ימים? מצטער על האורך של השאלות פשוט אני נורא לחוץ. תודה!

19/02/2010 | 18:24 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב תרגיע בבקשה... ותפסיק להיכנס לפורמים אויליים. כולל לפורום שלי כמובן. כל השטויות על איך עובד ומה עושה הדיפרוספאן ממש לא מעניין הפורום שלי וטוב שכך. אני מקווה שנבדקת אצל אא"ג ושללו אפשרות של חומציות יתר מהקיבה. אני גם מקווה ששללו בעיות אלרגיות כי 10 שנים של קיטורים על ליחה זה ממש מוגזם בגילך הצעיר. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

19/02/2010 | 18:29 | מאת: רועי

האם מותר לי לבצע פעילות ספורטיבית או לא? קראתי שלא,וזה ממש מגביל.. ולא נשללה אלגריה,רופא ה-א.א.ג בדק וראה הפרשות מהסינוסים

מנהל פורום אף אוזן גרון