צבע לשון "חום-צהוב" ומחלות בגרון, בפה, במע. העיכול

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/04/2009 | 00:29 | מאת: סטודנט

שלום רב, אני בן 23, ומזה שנתיים אני חולה ב "תסמונת המעי הרגיז" או בקיצור " המעי הרגיז" , מזה חודש יש צבע חום-צהוב במרכז הלשון, רציתי לשאול אם זה תוצאה של מחלה אחרת במערכת העיכול או אם זה אחד מתסמיני מחלה מסויימת במערכת העיכול , כי ראיתי באתר באינטרנט שאם צבע הלשון הוא "חום-צהוב" אז מדובר בדלקות קשות במערכת העיכול כמו קורהן, קוליטיס... כלומר האם יש מחלה מסויימת בגוף ובמיוחד במערכת העיכול שאחראית על צבע לשון של "חום-צהוב" במרכז הלשון? תודה מראש.

24/04/2009 | 18:03 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מדובר כנראה בתופעה שנקראת "לשון שעירה" שיכולה להיות במרכז הלשון ובגוון לבן, חום ולפעמים אפילו שחור. זו הצטברות של קרטין על בלוטות הטעם שעל הלשון, יש קשר להגיינת פה לקויה, שימוש בחומרים מחמצנים בנוזל שטיפת הפה, אנטיביוטיקות, עישון, סטרס נפשי ולעתים סוגי חיידקים וקנדידה גם מעורבים. הטיפול הוא קודם כל בגורם. אם מעשנים להפסיק... וכו'. וכמו כן לצחצח את הלשון. זו לא מחלה אלא תופעה בלבד. בברכה ד"ר טלי מרק מומחית ברפואת אף אוזן וגרון יועצת רפואית, אופקים איכות השמיעה לקביעת תורים 03-5272477, 04-6225223

27/04/2009 | 21:20 | מאת: ציפי

מנסיון אישי, ריפלוקס של מיצי קיבה גורם לזה, אם תבלע כדורים נגד חומצה זה יעבור לך בהדרגה. וגם ירגיע את המעי הרגיז. בדוק.

מנהל פורום אף אוזן גרון