אלרגיה?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

26/05/2001 | 11:22 | מאת: רועי

שלום מזה 3 חודשים אני סובל מכאבי ראש עזים (מגרנות כנראה ) , והמון גודש באף ובגרון (לחה סמיכה ולבנה). התופעה חזקה יותר בבוקר ונפחתת בלילה . אני כל הזמן משתעל שיעול מעצבן ומוציא ליחה באופן תדיר. פניתי לרופא והוא חושב שמדובר באלרגיה של עונות המעבר בטענה שבשלב מסויים כל אדם מפתח אלרגיה דומה . הוא הפנה אותי לצילום רונטגן של הסינוסים ושם נאמר"רירית מעובה במערות מצח יותר משמאל , בסינוסים אטמוידילים , רירית מעובה בבסיס של מערות לסת , לא הודגם פלס נוזל " מה זה אומר ? מה עלי לעשות אני ממש סובל כל בוקר ואף ברגע זה ממש ....

27/05/2001 | 23:09 | מאת: ד"ר ארז בנדט

ממצאי הצילום ותלונותיך מכוונים לסינוסיטיס כרונית. אם מי שמטפל הוא רופא המשפחה, ממליץ התייעצות עם מומחה אאג. הרקע של הסינוסיטיס כנראה אלרגי, אם כי ייתכן גם אלמנט זיהומי (חידקים). עליך לקבל טיפול במשאפי סטרואידים, ייתכן גם בכדורי סטרואידים לזמן קצר/זריקת סטרואידים, כדורים נוגדי אלרגיה לפי ממצאי בדיקת אאג וככל הנראה גם טיפול אנטיביוטי רחב טווח לתקופה ממשוכת של מספר שבועות (בכפוף לממצאי בדיקת מומחה אאג שתכלול, במידת הצרך, גם בדיקה אנדוסקופית של חללי האף ופתחי הסינוסים). אם לא יחול שפור לאחר טיפול שמרני (תרופות כנ"ל) מקסימלי ויהיו גם ממצאים רנטגניים מתאימים ב CT של הסינוסים - ככל הנראה תזדקק לניתוח סינוסים.

מנהל פורום אף אוזן גרון