סינוסיטיס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/08/2000 | 23:00 | מאת: נועה

אני סובלת מרגישות יתר של הסינוסים המתבטאת בעיקר בלחה מרובה ומטופלת בתרופות הבאות: פרופיטן, סינופד,טרנלין ופליקסוטייד. יש לי שתי שאלות 1. מה זה אומר רגישות יתר בסינוסים- מה גורם לזה, למה זה גורם וכו'. 2. האם השילוב של כל התרופות הללו עלול להשפיע עליי בהווה או בעתיד. תודה מראש.

30/08/2000 | 23:37 | מאת: מיכל

שלום, סבלתי רבות מסינוסיטיס, ובזמן המיונים לצבא אובחנה אצלי נזלת אלרגית. בזמן שירותי הצבאי טופלתי במרפאה לאלרגיה ושם נעשו לי "טסטים" ואובחנה אלרגיה לאבק ולצמח לענה. טופלתי זמן רב בסידלין, לורסטין, תרסיסים ומה לא, אך לא היתה כל הקלה בגודש באף וכיום חוש הטעם והריח שלי עמום. אני יכולה להרגיש אם מה שאני אוכלת חמוץ, מתוק או מלוח, אך תיבול או את מלוא הטעם איני מרגישה. ניגשתי מס' פעמים לרופא אאג בקופ"ח ופרט ללהגיד לי שאין מה לעשות ולהחדיר לי צינור לאף לא נעשה כלום. שאלתי היא: האם באמת לא ניתן לעשות כלום ונידונתי לחיות ללא חוש טעם וריח????? יש טיפול כלשהו שניתן לעשות אפילו באופן פרטי? תודה, מיכל האלרגית...

31/08/2000 | 20:34 | מאת: אסתי-קינייסולוגית

לנועה שלום את מקבלת מגוון של תרופות אנטי אלרגיה. קיים טיפול קינייסולוגי המאבחן דרך בדיקות שריר מקיפות מה קורה לך בגוף. המטפל הקינייסולוגי מקבל את התשובות מן הגוף שלך והגוף שלך יודע אותן. אין זה טיפול מיסטי כלל וכלל. זה פשוט כמו המתואר. אנא פני אלי ל[email protected] ברכה אסתי-קינייסולוגית

01/09/2000 | 09:35 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום נועה לא ידוע לי מה היא רגישות יתר, זהו בודאי איננו מונח מקצועי, חשוב יותר מהי תלונתך - כאבי ראש, לחצים בראש, ליחה מוגלתית, שיעול לילי או נזלת מוגלתית, כמו כן לא ברור לי איזה בדיקות עברת לפני האבחנה והאם עברת CT של הסינוסים. מהטיפול שפירטת אני יכל לנחש שמדובר כנראה בתהליך אלרגי ממושך המערב גם את ריריות הסינוסים וגורם לגודש מקומי. תרופות אנטי היסטמיניות דוגמאת הפרופיטן ולורסטין נחשבות בטוחות וללא תופעות לוואי, אלא אם ישנה הוריית נגד לשימוש בהן, סינופד - מכילה מרכיב מכווץ ריריות המסוגל להאיץ את דופק הלב ולהשפיע על לחץ הדם , בדרך כלל באנשים צעירים ובריאים אין לכך משמעות רבה, בפליקסוטייד - המרכיב הפעיל הוא סטרואידלי ושימוש ממושך עשוי לגרום ליובש באף, התקלפויות דימומים וזיהומים פטרייתים מקומיים. לדעתי השילוב שקיבלת מסורבל מדי , נסי לברר במדויק מהם הממצאים בבדיקה כפי שפירטתי לעיל, מהי האבחנה המדויקת , ונסי להגיע עם המטפל לטיפול נקודתי - ניתוחי או תרופתי ממוקד ככל שניתן. בהצלחה

06/09/2000 | 22:09 | מאת: נועה

הפרופסור שטיפל בי אמר לי שהסינוסים שלי רגישים כמעט לכל דבר- קור,חום, זיהום ועוד. ומה שיש לי יש כמעט ל50% מהאוכלוסיה בארץ. עשיתי את הבדיקה של האלרגיה והיא שלילית כמו גם ה-C.T של הסינוסים שלילי. מה שכן יש לי, זה גרון או במלים אחרות ברז שממנו כל הזמן ובכמויות זורמת ליחה. מכיוון שאני לוקחת כדורים כבר יותר מחצי שנה אני רק זוכרת שלפני הטיפול בכדורים השתעלתי נורא . הים אני כמעט ולא משתעלת אבל עדיין יש לי מין גירויים כאלא בגרון שמה שאני רוצה זה לגרד את הגרון. לפעמים אני מגיעה לרופא המשפחה עם גרון אדום וצורב והוא תמיד אומר שזה בגלל הסינוסים הדפוקים שלי או הליחה . אני לא יכולה לחזור למטפל שלי שנתן לי את הכדורים מכיוון שאני מתגייסת עוד 3 שבועות והייתי צריכה אם כו לקבוע תור מראש. עכשיו אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה יש לי , אם תוכל להסביר לי אני אודה לך מאוד. מה גם שבצבא ישאלו אותי למה אני לוקחת את כל הכדורים האלה ומה איני אגיד להם?

מנהל פורום אף אוזן גרון