לענה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מתכוננים לחורף: כך תחזקו באופן טבעי את המערכת החיסונית של ילדכם

התקררות, נזלת, כאבי אוזניים, כאבי גרון וחום - מערכת החיסון נחלשת כתוצאה מעודף חומציות ועצבות. בתאל קבלו, מטפלת ברפואה סינית מסורתית המתמחה בטיפול בילדים מרחיבה בנוגע לחיזוק מערכת החיסון, משתפת ב"תרופות סבתא" טבעיות, שניתן להכין ממצרכים זמינים ויום יומיים המצויים בכל מזווה ולקראת הסוף היא מגלה את המרכיב הסודי, שנחוץ לכולנו רבים סוברים, שחיסונים מחזקים את מערכת החיסון, חיסוני שפעת ובקרוב חיסוני קורונה, אך, לפני הכל, מערכת חיסון חזקה מבוססת על מניעה, המבטיחה חוסן רגשי וחוסן גופני. החוסן הרגשי הוא עמוד השדרה הפנימי, המאפשר לאנשים להתבטא ולבטא את רגשותיהם כחלק מהליך של "סילוק רעלים" בדומה לעקרונות הרפואה הסינית, התופשים כי רגשות עצורים גורמים למחלות. כל רגש "מתגורר" בתוך איבר: הכעס גר בכבד הפחד גר בכליות העצב גר בריאות השמחה גרה בלב הדאגה והמתח גרים בטחול/ קיבה. כך לדוגמה, רגשות כמו מתח ועצבות ישפיעו באופן ישיר על מערכת הנשימה, דאגה, היסטריה וחרדה מחלישה עד מאוד את מערכת החיסון, במצב זה שום חיסון חיצוני לא יצליח לחזק את הגוף- כל עוד הגוף אינו מטופל ברמה הרגשית. מהו חוסן פיזי? החוסן הפיזי מתייחס לעקרון...
ללמוד עוד על לענה
אסתמה של העור - סיוט יום קיץ-תמונה

הדלקת שמכונה "אסתמה של העור" מציקה לרבים ומאתגרת רופאים....

מאת: פרופ'...
21/05/2009
חדש: פיזיותרפיה ודיקור סיני-תמונה

טיפול משולב של פיזיותרפיה ודיקור סיני גורם להקלה בכאבי גב...

מאת: ניר אגמון
23/10/2007
מוצאים את הידיים והרגליים-תמונה

אוזן כמו עובר, יד כמו גוף - עקרון הדמיון והשוני בגוף והדרך...

מאת: נעם באומץ
07/04/2005

לענה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, אני בן 27. כשלושה חודשים בערך אני סובל מאוד מתולעי מעיים. אני סובל במהלך היום והלילה (בעיקר לקראת הרדמות) מגרד בפי הטבעת, ופעם אחת אף ראיתי בבירור תולעת באורך של כס"מ עד שני ס"מ, שקופה למחצה באסלה, כך שאין שום ספק שאלו תולעי מעיים (אינני יודע בדיוק מאיזה סוג). 4 בדיקות צואה (הן של פרזיטים והן של תרביות) החזירו תשובה שלילית: "לא נמצאו פרזיטים פתוגניים וביצי תולעים" "שלילי ל-SALMONELLA & SHIGELLA". למרות זאת, מן הסתם ברור לי שמדובר בתולעים (הן מכיוון שראיתי, והן בעקבות תחושת הגרד התמידית). במשך חודש לקחתי ברציפות כל יום זרעי דלעת לא קלויים, ואכלתי לפחות 2 שיני שום. בנוסף, החדרתי שן שום לפי הטבעת כל לילה (בכדי שאוכל לישון), מה שצמצם משמעותית את הגרד, אך תוך דקות לאחר פליטתה במהלך עשיית צואה בשירותים, היה חוזר הגרד. השיטות הנ"ל לא פתרו את הבעיה. חודש נוסף ניסיתי 2 טבליות פרוביוטיקה ביום, 7 טיפות שמן אורגנו על בטן ריקה בבוקר, 3 טיפות שמן ציפורן, 3 טבליות פפאיה (פאפאין) לאחר כל ארוחה, וכל יום תה עם לענה. נדמה שהתולעים לא מתרגשות במיוחד. לאחר הגעה לרופאת המשפחה במכבי בהרצליה ולאור התיאורים, נרשם לי ורמוקס במינון 2 כדורים ביום, למשך שלושה ימים רצופים. אכן ביומיים-שלושה הראשונים לא חשתי בתולעים, אך לאחר מספר ימים הן חזרו. רופאת המשפחה טענה שאין צורך בחזרה על הטיפול, מאחר ושלושה ימים ברצף יהרגו הכל. אני עכשיו 5 שבועות לאחר סיום הטיפול בורמוקס, כאשר התולעים חיות ומטילות. ארבע שאלות בבקשה: 1) איזה תחום התמחות ברפואה מטפל ספציפית באיתור והשמדת טפילי מעיים ? 2) האם יש דרכים נוספות לזהות את סוג התולעת מעבר לבדיקות צואה ? 3) האם טיפול חוזר של ורמוקס במינון של אחת לשבוע, כחמישה שבועות לאחר הטיפול הקודם, מזיק מאוד לכבד ? 4) נדמה שהפתרון רחוק מאוד מהישג יד, מה ניתן לעשות שבאמת ישמיד לחלוטין את התופעה ? תודה רבה ! אריאל.

לאור המצוקה הגדולה שלך ממליצה לפנות לזיהומולוג. הוא המומחה שאמור לדעת מה לתת אם ורמוקס לא עוזר. האם כל פעם שאתה נוטל טיפול אתה דואג גם להגיינה - החלפת כל המצעים, המגבות, שלך ושל כל בני משפחתך. בהצלחה

שלום ד"ר גינגולד בלפר, א. תודה רבה על תגובתך, בהחלט אדאג להגיע לזיהומולוג. אכן אני מאוד משתדל להחליף כמה שיותר מהמצעים, אך לצערי אני לא באמת יכול להחליף מצעים בקצב שאני מנסה טיפולים. ב. אשמח לשמוע את תגובתך על הנזקים לכבד בסבב שני של ורמוקס (אך הפעם במקום 6 כדורים ב-3 ימים, 6 כדורים, כדור בשבוע). האם 12 כדורים של ורמוקס בחודשיים עשויים לגרום נזק ממשי לכבד ? תודה מראש, אריאל.

שלום, אני מוסיף את הירק הנ"ל לתה. במקום אחד באינטרנט הוא מומלץ בחום, במקום אחר כתוב לא לצרוך יותר משבועיים שלושה עקב תכונות שליליות. האם יש איזשהו מחקר על הצמח הזה? תודה מראש.

שלום אבי, אין לי מידע בנושא. בברכה,דנה

שלום רב, אני בת 52 . לפני כ 25 שנה הייתי במשך שלוש שנים על חיסונים נגד אלרגיות (בעיקר פריחה של זית ומעט לענה). מאז התקפי האלרגיה (שיעול קשה ונזלת) מאוד התמתנו. בשעת הצורך נוטלת אנטי היסטמין - כמעט שלא בשנים האחרונות. האם זה ממצב אותי בקבוצת סיכון לקורונה? ושאלה נוספת לגבי שרשרת ההדבקה: אם נגעתי בידית של דלת מתכת במרחב ציבורי ולאחר מכן בשקית ניילון (ואז רחצתי ידיים). ואולם כעבור כמה שעות הוצאתי מאותה שקית מזון שבא במגע ישיר עם הצד "הנגוע" של השקית וגם אצבעותיי באו שוב במגע עם השקית. אכלתי את המזון ואף הכנסתי את היד לפה - כל זאת מבלי שרחצתי את היד. לאור עמידותו הממושכת של הנגיף, האם ניתן כך להידבק? אודה על תשובתך ומועדים לשמחה.

שלום, אלרגיה כמו שאת מתארת לא מכניסה לקבוצת סיכון. נמצא כי הנגיף עמיד עד מספר ימים על משטחים ולכן חוששים מהדבקה ממשטחים שנגועים בוירוס ומומלץ לרחוץ ידיים לעיתים קרובות. עם זאת, התיאור שלך מתאים לחשש מאוד רחוק כך שהסיכון להדבקה אפסי. (הסיכון שהיו וירוסים על הידית קטן, הסיכון שהגיעו ליד שלך קטן וממנו לשקית וכו וכו)

שלום. אני בהריון בשבוע 12 ולצערי נדבקתי בתולעים והבנתי שאסור ורמוקס. 1. יש לי בבית תמצית צמחים טבעית לטיפול בתולעים. ( היא עשויה מאלכוהול ומיצוי של לענה, שום געדה, זעתר , מרוה, סירפד וקמומיל) בחברה המייצרת אומרים שמותר בהריון. האם מותר לי לשתות אותה? 2. לגבי תמצית צמחים טבעית נוספת למריחה בפי הטבעת נגד תולעים, גם אותה החברה המייצרת אומרת שמותר למרוח בהריון. האם מותר לי למרוח אותה? תודה רבה

שלום שרה ניתן לפנות למרכז טרטולוגי באחד מבתי החולים (יש באסף הרופא) ולהתייעץ איתם בנוגע למרכיבי התכשירים. בהצלחה