bell's palsy

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/04/2001 | 11:55 | מאת: קובי

הופיעו הגבלות תנועה בשרירי הפה והעיין צד ימין. לטעת הרופא מדובר ב bells pals וקבלתי תרופה בשם PREDNISONE שלושה כדורים ליום. באם שיתוק זה חולף. האם הוא חוזר? אם כן יש טיפול למיגור סופי של הבעיה תודה קובי

12/04/2001 | 08:09 | מאת: ד"ר ארז בנדט

שיתוק ע"ש BELL נגרם ע"י פגיעה בעצב הפנים הפריפרי (דהיינו לא במוח). אנו מאמינים שמרבית המקרים נגרמים ע"י שיפעול של וירוס הרפס שמקנן בגוף ןלפיכך מקובל כיום להוסיף לפרדניזון גם תרופה אנטי - ויראלית כגון אציקלוביר או ולטרקס. זאת בנוסף לטיפול המקומי לעין. במרבית המקרים חולף כעבור שבועות ספורים ללא השארת סימן. במיעוט המקרים יכולים לעבור 2-3 חדשים עד להתאוששות מלאה ואז ייתכן שישארו סימנים קלים - כגון אסימטריה בחיוך. ב 90% מהחולים יהיה ארוע בודד במהלך חייהם. ב 10% יכול לחזור.

מנהל פורום אף אוזן גרון