מחיצת אף עקומה בבדיקת אאג

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/10/2020 | 14:01 | מאת: אופיר

שלום רב. אובחנה אצלי בבדיקה אנדוסקופית אאג מחיצת אף עקומה. נזלת מוגלתית ודימום. קיבלתי קורס אנויביוטיקה ותרסיס. עדיין יש ריח מאוד רע מהאף כך שאני מבין שהבעיה עוד שם. אמר לי שאחרי תקופת קורונה אעשה ניתוח. שאלתי, האם במידה ואחלה בקורונה סיכווי ההסתבכות גבוהים יותר בשל בעיה זו? הרי זו פגיעה באיוורור, מערכת נשימה? המון תודה. שאלה נוספת, האם להמשיך עם התרסיס פעם ביום? אני מבין שהוא מכיל סטרואידים ולכן מסוכן אם אדבק בקורונה

ראשית לא ציינת איזה ניתוח את צריכה, ולא ברור לי מה ז"א אחרי תקופת הקורונה תעשי ניתוח , אין שום בעיה לעשות ניתוחים גפ בתקופה הזו , הקורנה הולכת ללות אותנו עוד תקופה ארוכה, וכל בתי החולים עובדים בהפרדה מוחלטת, מצד אחד מטםלים בחולה קורנה ומצד שני ובהפרדה מושלמת עושים את העבודה הרגילה שלהם , אלפי ניתוחים מתבצעים מדי יום . אם ישנו צורך לניתוח יש לפנות לבצע את הניתוח ולא לדחות. באשר לטיפול בתרסיס , אכן יש מרכיב סטרואידלי אומנם במינונים קטנים ומאחר וזה מקומי אז אפשר להתשמש בזה תקופה ארוכה.

מנהל פורום אף אוזן גרון