גוף זר באף-אשמח לתשובות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

09/12/2019 | 09:13 | מאת: נעימה

-הדגש- -הדגש- יזמתי פגישה אצל מומחית אאג עקב בעיה של נחירות חזקות בזמני שינה ונשימה כמעט רק דרך הפה. מעברי האף שלי צרים, ומחיצה אחת מעט עקומה. עברתי ניתוח פלסטי באף לפני 25 שנה. אני סובלת מהתקררויות רבות, נזלת וכאבי ראש קלים לעיתים. בעית הנחירות אינה נובעת לטענת הרופאה מפוליפ או מחיצה והיא המליצה על ירידה במשקל. מעבר לכך, הרוםאה הפנתה אותי לבדיקת ct מערות האף. מן הממצא בבדיקה נראה לרוםאה שיש גוף זר בסינוסים. עקב טיפול שורש שברתי בשנה האחרונה. היא הפנתה אותי למרפאה גדולה לאבחון נוסף ואמרה שבדרך כלל מוציאים את הגוף הזר בניתוח. שאלתי היא: מה קורה אם לא מטפלים? אני קצת חוששת מניתוח. כיצד מוציאים את הגוף? האם הוא לא יכול להתפוגג? האם זה ניתוח מורכב? אשמח ממש לתשובותיכם. האבחנה שכתבה הרופאה: lt maxillar fess אשמח ממש לתשובת המומחים. נעימה -

שלום רב יש להבחין בשתי בעיות האחת זה נחירה והפסקות נשימה הייתי ממליץ לך על בדיקת מעבדת שינה, ואכן ברוב המקרים הסיבה לנחירה והפסקות נשימה כרוכה בנוסף לבעיות מבניות גם לגיל ולמשקל ועל כן הורדת משקל יכולה לעזור. באם ישנם הפסקות נשימה בהתאם לתוצאות בדיקת מעבדת שינה יש טיפולים נוספים שיציעו לך. הממצא של גוף זר אחריטיפול בסינוס מקסלרי, צריך לראות מה טיבו ואם ישנם תלונות שנוגעות לו וע"ס זה מחליטים באם מטפךים , לא כל ממצא בסינוס מקסלרימחייב טיפול, כמובן בהתאם לתלונות . באם הוחלט על ניתוח אכן מבצעים ניתן בשם FESS דרך אינדסקופ נכנסים לחל הסינוס ומנקים אותו

11/12/2019 | 08:00 | מאת: נעמה

תודה רבה

מנהל פורום אף אוזן גרון