אולטראסאונד בלוטת המגן+לימפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

03/12/2019 | 20:54 | מאת: Ella

שלום, כבר תקופה ארוכה, מעל חצי שנה שיש לי תחושה של היצרות הוושט ( בעת אכילה ושתייה), נשלחתי ע'י רופאת א.א.ג לאולטראסאונד(מצורף) כשחזרתי אליה עם התוצאות היא טענה שהכל תקין למרות בלוטת תריס מעט מוגדלת אבל לא בעייתית. הייתה תקופת רגיעה קצת אבל בזמן האחרון זה חשר ביתר שאת. שאלותי הן- 1. האם בדיקת אולטראסאונד משקפת גם מצבי סרטן ( או רק בדיקות ct/mri)? 2. האם הבדיקה אכן תקינה? 3. למי עלי לפנות להמשך טיפול? מאחר והרופאה טוענת שאין לה יותר מדי מה לעשות. 4. אני נוטלת אנדומטרין לאחר שאיבת ביציות ( במהלך הסבב נטלתי גונל, מנופור וצטרוטייד), האם יכול להיות שזה החמיר בשל נטילת ההורמונים? כי הההחמרה די חפפה לתחילת נטילת ההורמונים. תודה רבה

03/12/2019 | 21:01 | מאת: ELLA

מצורף תוצאות בדיקה.

03/12/2019 | 21:53 | מאת: ELLA

מציינת שהתחושה לא מוגדרת, היא מתחילה מהלוע שמרגיש נפוח (לא מרגישים בצד החיצוני) בחלק מהמקומות ויורד לתחילת הגרון ברגע שאני בולעת כמות מעט גדולה של מזון. אבל תחושת האי נעימות היא בעיקר בלוע ובתחילת הוושט

אני לא רואה מה כתובה בתשובת US לצערי , הבדיקה טובה מאוד להערכת מצב בלוטת התריס. באשר למצב סרטני , ישנם מאפיינים בבדיקה שיכולים להחשיד , ואם ישנו חשד אז ממשיכים לבדיקת FNA, כנראה שלא זה המצב אצלך אחרת היו מבקשים המשך בירור .

מנהל פורום אף אוזן גרון