בעייה כללית א.א.ג(פה,אוזניים,אף)

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

05/11/2019 | 11:51 | מאת: אורן

היי,כבר זמן רב סובל מכמה בעיות יחד. לא מרגיש שהרופאים בקופות החולים נותנים פתרונות או שיודעים מה באמת הבעיה. יש לי בעיות של אף סתום תמידית,בלילה בשינה צריך להחליף כל הזמן צד כדי שהאף יפתח(שישנים על אוזן ימין האף נפתח,שישנים על אוזן שמאל האף סתום) בנוסף לזה יש בעיות של צלילים מוזרים באוזניים ולפעמים תחושה כאילו האוזן סתומה,רעשים של רוחות במיוחד שקמים מהשינה ומתמתחים כמו מעין שחרור לחץ של אוויר מהאוזניים,ואף כמו תחושה של אוזן נפתחת נסגרת מעין תחושה מוזרה בעת השמעה של צלילים כמו למשל הצלילים של קודן הרכב שלוחצים על המספרים ולאחרונה נוספה לבעיה בעיית פה יבש,הפה והשפתיים יבשות כל היום ,כל הזמן צריך להרטיב את הפה כדי להרגיש כמו בן אדם. הייתי אצל 3 מומחי א.א.ג אחד אמר שהמחיצה באף עקומה ולכן קשה לנשום מהאף אחד אמר שיש לי אלרגיה קבועה ולכן קשה לנשום מהאף עברתי בדיקות שמיעה,בדיקות אוזניים,ניקוי אוזניים,ואת הבדיקה שמכניסים מצלמה דרך נחיר האף,לא מצאו משהו מיוחד מלבד האלרגיה ומחיצה עקומה,בדיקת השמיעה תקינה לחלוטין כולל טיפטומטריה. כרגע אין פיתרון וסובל מקושי לנשום דרך האף,מרעשים מוזרים באוזניים ורוחות ופה יבש כל הזמן! מה אפשר לעשות?

לפי הסיפור שלך יתכן ויש לך סטיה דל מחיצת האף, יחד עם זה זה לא נוגד האפשרות שיש לך גם אלרגיה, שגם זה יכול להשפיע על מצב אוורור האוזן ולכן תחושת האטימות באוזן . הטיפול בד"כ הינו שמרני ואם אין תועל מהטיפול השמרני אז ניתן לטפל ע"י ניתוח של ישור מחיצה וכריתה חלקית של קונכיות תחתונות משני הצדדים

15/11/2019 | 20:43 | מאת: אורן

תודה דוקטור בעיית אוורור יכולה לגרום לרוחות האלה ולתחושת אוזן סתומה? האם טיפול באלרגיה יכול לפתור את הבעיה?

מנהל פורום אף אוזן גרון