כאב גרון עם נפיחות בלוטה בצוואר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/11/2019 | 03:47 | מאת: מעיין

לפני כשבוע התחלתי להרגיש כאב גרון (כאב בבליעה בעיקר) ובאוזן ימין (גם בעיקר בעת בליעה) בעיקר בשעות הלילה והבוקר במהלך היום תחושה טובה יותר. אחרי שלושה ימים הלכתי לרופא גם כי הייתה הקאה אחת וגם כי הייתי לפני טיסה ורציתי לוודא שאין דלקת באוזן. יש לציין שזה היה באוסטרליה. הרופא בדק אותי וגם מישש את הבלוטות בצוואר שאז לא כאבו לי בכלל. טען שמדובר כנראה במשהו ויראלי ולא נראה כמו דלקת לא בגרון ולא באוזניים. שלשום הרגשתי שיפור בכאבים אבל בעיקר המון ליחה. אתמול כבר כמעט והכל נעלם ופתאום התחיל כאב חד בבלוטה בצוואר ימין קשה לי לומר אם מדובר בלוטה אחת או כמה אבל כשאני נוגעת זה מאוד כואב וגם בתנועות מסויימות עם הצוואר זה מורגש. כמובן שעליי לפנות לרופא אבל כרגע אוכל לראות רופא רק עוד שבועיים בארץ כי אני במזרח . רציתי לדעת מה זה יכול להיות האם יכול להיות שהכאבים קשורים לוירוס או אולי גידול? תודה מראש

בלוטת הלימפה הינה חלק ממערכת החיסון של האדם , וברגע שיש זיהום הבלוטות גלדות כחלק מהתפקיד שלהם, והם כאובות. אז קרוב לודאי שהבלוטות הם בשל הדלקת בגרון, באם הנפיחות בבלוטות תמשך יש ךקחת טיפול אנבטיביוטי , ואם לא יעלמו יש לשקל המשך בירור

מנהל פורום אף אוזן גרון