כאבי גרון ובלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/03/2019 | 15:29 | מאת: יובל

שלום דוקטור מזה חודש אני סובל מסוג של כאב גרון לא מובן. בהתחלה רופאת משפחה אמרה שמדובר בדלקת ונתנה מוקסיפן למשך10 ימים הכאב עבר אך חזר כמה ימים אחרי סיום האנטיביוטיקה. לאחר כאבים חוזרים חזרתי שוב לרופאה אך היא טענה שאינה רואה משהו חדש מלבד יובש וטיפה נפיחות נעשה משטח גרון שיצא שלילי ובכל זאת רשמה זינט למשך שבוע. שוב הכאב חלף אך חזר יומיים אחרי סיום האנטיביוטיקה. כאן כבר התחלתי להילחץ ודרשתי בדיקה אאג. הייתי אצל שלוש רופאים כולם לא ראו ממצא מיוחד לאחר בדיקה טענו שהכאב כנראה מגיע מרפלוקס עכב צרבות חוזרות אבל אני בתוך תוכי יודע שזה לא מזה. הכאב זז מצד לצד פעם בצד שמאל ופעם בימין אך לא יחד הכאב הוא רק בבליעה ולא במשך זמן רגיל. הרופאה האחרונה שבדקה שלחה לצילום fo ובדיקת hp שעוד לא נעשו. אמרה שמרגישה לימפה קצת מוגדלת בשמאל אך ללא חשש מיוחד נתנה אוגמנטין לשבועיים. . השאלה שלי היא האם לימפה יכולה לכאוב ומאיזה סיבות ועל איזה טיפול היית ממליץ. והאם הגיוני שהכאב עובר מבלוטה לבלוטה באופן ספונטני כמו אצלי. האם אני צריך לחשוש? תודה על תשובתך

28/03/2019 | 16:44 | מאת: יובל

יש לציין שהאוגמנטיןאחרי יומיים החל להשפיע והכאב חלף נעשו בדיקות דם תקינות כרגע האם מדובר לדעתך בחיידק כלשהו או משהו אחר בגלל שרואים ש אנטיביוטיקה עוזרת??

בהחלט אם יש תהלעך דלקתי ישנה גדילה של בלוטות לימפה שבד"כ כואבות. ממליץ המשך בירור כולל בדיקת סיב אופטי FO

מנהל פורום אף אוזן גרון