תחושת גוש תקוע בגרון וליחה כרונית ירוקה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

15/05/2020 | 11:47 | מאת: ליטל

שלום, מזה שנתיים שאני סובלת מתחושת גוש תקוע בגרון במהלך כל היום וליחה ירוקה שיוצאת בין פעם אחת לשלוש פעמים בכל יום בקושי רב (היא לא יוצאת בקלות אלא אחרי מאמץ). מה שהייתי שמחה להבין זה את הדבר הבא: נניח שהבעיה נובעת מחוסר איזון של חומציות בקיבה (יש לי סיבות טובות להניח שזו הבעיה אבל אקצר ולא אפרט אותן כרגע). האם העובדה שיש לי מטבוליזם מאוד מהיר ושאני נמצאת בתת משקל (אוכלת המון ולא מצליחה להשמין למרות מאמצים רבים להשמין. רעבה לא הרבה אחרי ארוחה כבדה. כמעט אף פעם לא מרגישה תחושת כבדות אחרי ארוחה) היא אינדקציה טובה לכך שיש לי בעיה של עודף חומצה בקיבה או לחלופין תת חומציות בקיבה. ראיתי שהתסמינים מהם אני סובלת יכולים להעיד הן על חוסר חומציות והן על עודף למרות שמדובר בבעיה הפוכה. אני מדגישה שאני לא מחפשת אבחון לסיבה של הליחה ותחושת הגוש בגרון אלא רק להבין האם מטבוליזם מהיר ותת משקל עשויים *להתחבר טוב יותר* עם תת חומציות או דווקא עם עודף חומציות. בנוסף, ככל שיש ניסיון עם בעיה דומה אצל אנשים שונים אשמח לשמוע קצת מהידע הפרקטי שיש לכם לגבי הנושא. המון תודה, ליטל

היי רפואה אינה מתמטיקה חייב להםגש ובשיחה ממושכת להבין את כל התמונה ואז ורק אז אפשר יהיה לנסות ולהסביר ולעזור לפתור הבעיה בתת תזונה והפרעות בספיגה אנחנו מטפלים בסדרת אינפוזיות של ויטמינים ומינרלים וכך משנים את המצב התזונתי ועיי כך את כל תמונת חילוף החמרים

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת