טיפול בקולון הידרותרפיה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

19/06/2018 | 15:56 | מאת: אילנית מהרצליה

שלום, רציתי לדעת אם הטיפול בקולון הידרותרפיה הינו טיפול בטוח, והאם יש תעודה של מטפל שעליי לבדוק לפני שאני מגיעה לטיפול? כמו כן אשמח לדעתך אם יעיל במקרה של נפיחות בבטן, משקל שלא יורד למרות הקפדה על תזונה טובה וספירת קלוריות, עייפות ובעיות שינה. (סימנים של קנדידה). תודה רבה מראש על תשובתך.

בקר טוב קולון הידרותרפיה זהו חוקן רגיל המבוצע בידי אחות שעברה הכשרה עם תעודה. בפרוצדורה זו מוחדרת כמות מים לפי הטבעת כמו בחוקן רגיל אך במקום להתרוקן כרגיל המכשיר שואב את המים המלוכלכים ומזרים במקומם מים נקיים זוהי פעולה חודרנית עם סיכונים ובמרפאתי לא מבצעים אותה לפני שהמטופל ישב עם רופא שפתח לו תיק רפואי מפורט ואישר ביצוע הפעולה. כל המבצעים שקיימים לגבי 8-10 פעולות לא מקובלים עלי ובחלק גדול מהמקרים מספיק לבצע 2-3 פעולות ולפעמים רק פעולה אחת. בעיני חוקן מסוג כזה אינו יכול להיות טיפול בודד שיכול לפתור כל בעיה במערכת העיכול אלא חלק ממהלך טיפולי שכולל שינוי תזונה וכן שינוי הרגלי אכילה ועוד-כל מקרה לגופו. לציין שרוב הרופאים הגסטרואנטרולוגים לא אוהדים את הפעולה וחלקם מתנגד באופן מוחלט.

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת