גסטריטיס כרוני מסוג סי

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

26/09/2017 | 00:51 | מאת: חלי

שלום דוקטור, אני בשנות ה-30 לחיי. בעברי תיקון ריפלוקס ובקע סרעפתי. בחודשים האחרונים ירידה ניכרת במשקל ותת ספיגה של ויטמינים שונים, בעיקר בי-12. ביופסיה שנערכה במהלך גסטרוסקופיה מצאה דלקת כרונית קלה מסוג גסטריטיס סי. רופאת המשפחה אמרה שאין צורך בטיפול או מעקב. אני מודאגת שללא טיפול יחולו שינויים ברירית והבנתי שזה מגביר סיכון לסרטן. האם באמת אין טיפול? יש לציין אירועים של שלשולים, בחילות והקאות אחת לכמה חודשים מלווים בחום גבוה ל-24 שעות. חשבתי שזו רגישות למאכל מסוים אבל לא מצאתי אותו עדיין. תודה רבה חלי

היי יש 2 כיווני טיפול בשלב ראשון יש למלא את החסר בגופך וזאת עיי מספר אינפוזיות של ויטמינים ומינרלים בשלב שני יש לשנות הרגלי אכילה לקחת סותרי חומצה למשך 3 חודשים ולשקול לצרוך תכשיר פרוביוטי גרמני בשם קוליביוגן שיכול לשקם את רירית הקיבה

27/09/2017 | 22:53 | מאת: חלי

תודה דוקטור. קיבלתי הרבה זריקות של ויטמין בי 12 והוראות לקחת כדורים להמשך, גם ליתר הויטמינים. האם יש בכ=גלל תועלת בנטילת כדורים כאשר יש בעיה כזו בקיבה? הם יכולים בכלל להיספג?... הרגלי האכילה שלי ממש טובים כבר שנים, לכן התפלאתי לקבל את האבחנה. אחפש את התכשיר הפרוביוטי. תודה רבה חלי

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת