מחפשת פיתרון...

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

11/07/2015 | 22:05 | מאת: רות

שלום, בעלי סובל מפוסט טראומה, אנו כבר מס' שנים במצב בלתי אפשרי וחסרי כל תמיכה זוגית ומשפחתית עקב מצב כלכלי קשה אליו נקלענו, נכון לכרגע התחלנו תהליך עם נט"ל במטרה לנסות לקבל מהם עזרה אך אני מרגישה כרגע שאני לא מסוגלת להישאר איתו בבית אפילו עוד דקה אחת, רוצה לצעוק הצילו! הוא מלא עויינות כלפיי, נותן פירושים רעים לכל דבר שאני עושה או חושבת, אומר מילים קשות וכינויי גנאי, ועוד ועוד.... אני נכנסת לדיכאונות, ויש לי ילדים קטנים לטפל בהם. גם הם סובלים מהמצב ומבחינה חינוכית המצב כלל לא אידאלי. הוא לא מוכן בשום אופן לעזוב את הבית, הוא משתולל מכעס כאשר אני מנסה להיתמך בסביבה שלי (לא מעוניין שאדבר על הבעיות בינינו עם אחרים, וגם לא חושב שעוצמת המצוקה שלי היא לגיטימית), גם לילדים אסור לי לספר שום דבר שנוגע למצב שלו, ולי מן הסתם אין אפשרות לעזוב בגלל הילדים. אני מרגישה לכודה בכלא, בגיהנום. כ"כ לבד. הצער בלתי נסבל. האם המוצא היחיד שלי כרגע הוא גירושים?? אני לא רוצה להתגרש! ואני יודעת שעם עוד קצת סבלנות העניינים לאט לאט יסתדרו בעז"ה. אולי בכ"ז יש משהו לעשות לבינתיים? אגב בעבר סייעו לי בשיחות טלפוניות עם נט"ל אך זה לא עזר ולבסוף הפסקתי.

שלום רות, אכן, לא קל לחיות עם הלום-קרב, ורק את יכולה לדעת אם גירושין יפתרו את הקושי או רק יעצימו אותו. אם את לא רוצה להתגרש כדאי לך מאוד למצוא דרך לשפר את הזוגיות. טיפול זוגי יכול לשפר את הקשר ביניכם, ויכול גם לעזור לבעלך להתמודד עם הטראומה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב