טראומה כתוצאה מסם פיצוציות

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

03/07/2013 | 11:00 | מאת: ג' אנונימי

דוקטור שלום, אני לא בטוח שזהו הפורום הנכון אך מבקש עזרה. לפני יומיים עישנתי לצערי סם פיצוציות, שקראתי לאחר מכן והבנתי שהוא פי 5 יותר חזק ממריחואנה טיפוסית. התחרטתי על כל רגע וחוויתי טראומה נוראית שכללה בעיקר שינוי בתפיסת המציאות למשך חצי שעה. לאחר מכן החלטתי ללכת לישון. קמתי למחרת הבוקר כשאני מרגיש טוב, שום שינוי בתפקוד, אך הטראומה נשארה והשינוי בתפיסת המציאות חוזר בפלאשים. האם יכול להיות שנגרם לי נזק מוחי? או שזה טראומה נפשית שצריך לבדוק? אשמח לתשובה בהקדם תודה.

שלום ג', אינני מומחה בסמים, ואין לי מושג מהו "סם פיצוציות". מדבריך קשה להבין מהי ה"טראומה הנוראית" שעברת. לא כל חוויה קשה היא טראומה, ושינוי בתפיסת המציאות אינו בהכרח טראומה. אנחנו חווים שינוי בתפיסת המציאות כשאנחנו חולמים חלומות בשנתנו, כשאנחנו צופים בסרט או כשאנחנו קוראים בסרט, וזו אינה טראומה. חוויה טראומטית נוצרת כשאנחנו חשופים לסכנת מוות בעוצמה גדולה, עד כדי כך שהיא מערערת באופן יסודי את תחושת הביטחון שלנו. לעתים קרובות החוויה הטראומטית אינה יוצרת בהמשך הפרעה פוסט-טראומטית. כדאי שתתייעץ עם רופא מומחה המבין בהשפעות של סמים, כדי לבדוק אם נפגעת. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב