תוקפנות

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

25/12/2012 | 22:47 | מאת: בת שרה

ב"ה שלום לדר' גרין ולחברי הפורום. האם דר'גרין מכיר מצב או גם חברי הפורום של מצד אחד אפאטיות ומצד שני תוקפנות?שכמובן אני משתדלת להסתיר.האם מישהו נתקל בכך? תודה מראש לדר' גרין ולכולם

שלום בת שרה, כן. שני הסימפטומים אופייניים לפוסט-טראומה. פוסט-טראומה היא פגיעה קשה בתחושת הביטחון, והיא יוצרת מצב תמידי של חרדה קשה. האפתיה יוצרת תחושה של הגנה מפני הגירויים המאיימים, ולעומתה התוקפנות היא התגובה הטבעית במצב חרדה לכל גירוי מאיים. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב