האם יש השפעה על הדור הבא?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

21/11/2012 | 05:22 | מאת: ללא שם

דרור שלום! רציתי לדעת האם ישנה השפעת הלם הקרב על דפוס התנהגותו של ילד בן להלום קרב,האם יכול להיות שההשפעה מתבטאת במופנמות יתר,חלומות בהקיץ,חרדות מפני אנשים,צעקות וממצבי לחץ? והאם תקופה קשה זו של מלחמה נגד חמאס יכולה לעורר תסמינים אלה. אודה לך מאוד אם תוכל לענות

שלום לך, לצערי, ילדיהם של הלומי-קרב ונפגעי טראומה סובלים לעתים קרובות מסימפטומים פוסט-טראומטיים, בעיקר כאשר הלום-הקרב לא זוכה לטיפול או לסיוע. אין ספק שבתקופות של מלחמה או אירועי טרור או אווירה לחוצה הסימפטומים מתחזקים. חשוב ביותר להיות קשובים לתגובות הילדים, לשתף אותם במש שקורה, להרחיק אותם מעודף גירויים תקשורתיים (טלוויזיות פתוחות, מחשבים, שיחות על מלחמה) ובעיקר להעניק להם תחושת ביטחון בכל דרך אפשרית (הרבה אהבה שיש לה גם ביטוי גופני). בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב