הלם קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

18/11/2012 | 11:05 | מאת: מיטל

חבר קיבל צו שמונה וסובל מתסמיני פוסט טראומתיים .המפקד התקשר והכריח אותו להגיע ,למי הוא יכול לפנות על מנת לא להגיע?כשקיבל את הטלפון עם ההודעה להתייצבות כמעט וקיבל התקף חרדה .

שלום מיטל, אם חברך אינו מוכר כהלום-קרב, הוא חייב להתייצב ולבקש מיד הפניה לרופא/קב"ן/פסיכיאטר. אם מצבו קשה במיוחד, הוא יכול להופיע במשרדי קצין העיר באזור מגוריו, ולבקש שם הפניה לרופא ולבקש שחרור. אם המצב קשה עוד יותר, הוא יכול לפנות ישירות לרופא המתאים בקופת-חולים או בבית-חולים, ולבקש עזרה, ולשמור את כל האישורים כדי להציג אותם בפני שלטונות הצבא. בכל מקרה כדאי מאוד לחברך לפנות לעזרה מקצועית, משום שהסימפטומים הפוסט-טראומטיים לא ייעלמו מעצמם, אלא ילכו ויחמירו עם השנים. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב