התייעצות

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

09/10/2012 | 11:17 | מאת: נעמה

שלום, אני סטודנטית החולקת דירה עם שותפות. שותפה אחת כבר גרה איתי בשנה שעברה והשנה הצטרפה אלינו מישהי חדשה. מאז הגעתה לדירה, החלו דברים ממש מוזרים לקרות- היא מעירה אותנו באמצע הלילה בטענה שלקחה יותר מדי כדורי שינה\נוגדי דיכאון, היא מתפרצת לחדרים שלנו ומניחה בהם תיק ואומרת "אם שואלים אותך על התיק הזה- את לא יודעת כלום". היא מסתובבת בלילות ובקושי ישנה, אוכלת מעט מאוד ורק דברים מסויימים.היא התקרבה יותר לשותפה שלי וסיפרה לה שלפני כחצי שנה עברה אונס ומאז היא סובלת מחרדות. היא אף אושפזה בבית חולים פסיכאטרי ע"י רופא המשפחה שלה לפני כשבועיים אך שוחררה לאחר יומיים ע"י הוריה. אני והשותפה השניה לא יודעות מה לעשות ואיך להתמודד, מצד אחד, ויכול להיות שזה יישמע כחוסר רגישות, אנחנו כולה סטודנטיות שרוצות את השקט שלנו בבית,וכרגע אנחנו פשוט נמנעות מלהגיע אליו כי האווירה מאוד לא נעימה. מצד שני, צריך להראות רגישות כלפי הבחורה....אם אוכל לקבל עצה כיצד להתנהג...! תודה רבה

שלום נעמה, את צודקת. חשוב מאוד להיות רגישים לשותפה לדירה, שנאנסה לא מזמן. אונס הוא טראומה קשה, ושותפתך לדירה זקוקה לסביבה תומכת ורגישה. לא קל לעשות זאת, במיוחד אם אינך רוצה או אינך יכולה לתמוך בה (וזה מובן, משום שאינה חברה קרובה או בת משפחה). כדי לא לפגוע בה ולא להחמיר את מצבה, כדאי לשוחח אתה על כך, ולהיפגש גם עם הוריה, ולשוחח על כך בגלוי. התעלמות מן הקושי עשויה להחמיר את מצבה, ואני בטוח שאת והשותפה השניה אינכן רוצות לפגוע בה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב