פוסט טראומה שמחריבה לי את החיים

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

25/06/2012 | 17:08 | מאת: רוי

שלום ד"ר גרין, אחרי שנים של סבל,דכאון,אובססיביות והמון הרס עצמי ורצון עז למות אובחנתי כסובל מתגובת קרב. "בדרך" שעשיתי פגעתי כמעט בכל מי שסביבי עד שנותרתי ללא חברים או בנות זוג(שעליהן בעיקר ריחמתי וביקשתי שילכו כדי שלא יצטרכו להתמודד עם זה..זה עול גדול מידי בעיניי). לאחרונה בעקבות משבר זוגי שאליו הגעתי הגעתי לסף המוות,ממש כך. ואני במצב של חוסר תפקוד כיום עד ששקלתי להתאשפז. בעצת הפסיכיאטרית שלי התחלתי לקחת סרנדה ובלילות אלפרליד כדי להרדם,השאלה שלי היא אמנם בנאלית ואולי מנותקת. האם יהיה אפשרי להקים ככה משפחה ולקיים זוגיות? האם הנושא הזה בר שיפור(בייחוד הסימפטומים)? אני בחור בן 30 שמרגיש תקוע בגיל 19 בראש ובגוף בגיל 80. אודה לעזרתך ד"ר

רוי יקר, מה שאתה מתאר מוכר לי מניסיוני האישי, וגם אני עברתי תהליך דומה במשך שנים רבות. התשובה שלי חיובית. כן, אפשר להקים משפחה ולקיים זוגיות. אתה עדיין צעיר, ואם תדאג לעצמך תוכל לחיות חיים מלאים וטובים. לי זה לקח זמן רב יותר, משום שהתעלמתי מן הטראומה, ורק בגיל ארבעים וחמש הקמתי משפחה. מאז נולדו לי ארבעה ילדים ואני מאוד מאושר בחיי. לצערי, תרופות פסיכואטריות וטיפולים 'פסיכולוגיים' אינם פותרים את הקושי, ולכן הקדשתי שנים רבות כדי ליצור דרך יעילה להתמודדות עם הטראומה. כתבתי על כך בספרי 'אימון רגשי'. אם תרצה לדעת מעט יותר, כתוב אלי: [email protected]. להתראות, ד"ר דרור גרין

25/06/2012 | 18:36 | מאת: רוי

רציתי לדעת ד"ר גרין האם עקבות הפוסט טראומה יכולות להיווצר שינויים התנהגותיים כדוגמאת אובססיביות,קשיי קשב וריכוז וכדומה?

מנהל פורום טראומה והלם-קרב