זוגיות ו EMDR

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

05/03/2012 | 11:12 | מאת: הלומה

בן זוגי סובל מהלם קרב כבר שנים רבות. אנחנו זוג צעיר יחסית, ואני הולכת ומבינה את כובד העניין. יכולת ההכלה שלי היא עצומה ויש אהבה גדולה, אבל אני נתקלת בחומות בצורות. הקושי הכי גדול הוא בזה שאין לי מקום, גם לא כשאני מציעה תמיכה, תחושת הבדידות שלי הולכת וגדלה והאמת, שבקצב הזה, אני לא יודעת אם נוכל להמשיך בזוגיות הזאת. אני מניחה שגם אשמח למעט תמיכה ממי שמכיר את המצב, ויש לי גם שאלה לגבי טיפול ב EMDR. בן הזוג שלי לא מאמין בטיפולים והוא טוען שהוא מכיר את עצמו ומטפל בעצמו. שמעתי על הטיפול הזה כיעיל במיוחד בטיפול בסימפטומים של הלם קרב. מה ידוע לכם? אשמח לשמוע מנסיונכם בטיפול הזה. תודה ענקית לכל מי שקורא.

שלום להלומה, לא קשה לי להבין את הקושי שלך, המשותף לבנות-זוג רבות של הלומי-קרב. זוגיות מותנית בקשר הדדי, ובתמיכה הדדית, ואת צודקת כשאת מרגישה שהבדידות שלך לא מאפשרת לך להמשיך בקשר. גם אם בן-זוגך מתקשה לקבל את תמיכתך ולשתף אותך במצבו, אם הוא רוצה להמשיך בזוגיות עליו להתאמץ ולעשות זאת, ועליך לדרוש זאת ממנו. לא קל לקיים זוגיות טובה עם הלום-קרב, ואולי כדאי שתלמדו לשפר את הזוגיות באמצעות עזרה מקצועית. אין טיפולי קסמים להלם-קרב, וטראומה אינה מחלה שצריך לרפא. ה-EMDR אינה תרופת פלא אלא טכניקה שכל מטפל יכול ללמוד בקורס של יומיים, ולשלב בעבודתו. עדיין לא פגשתי הלום-קרב שהטכניקה הזו שינתה את חייו, למרות שלעתים זה עשוי לקדם את הטיפול. אפשר לחיות עם הטראומה וללמוד להתגבר עליה, אבל לשם כך צריך לקחת אחריות על המצב ולא לצפות לשינוי שיגיע מבחוץ. כדי להתמודד עם הלם-הקרב הפרטי שלי פיתחתי את גישת 'האימון הרגשי', שהיא תרגול יומיומי המאפשר תחושה בטוחה וחיים בריאים, ואם תכתבי אלי ישירות אוכל להפנות אותך למידע נוסף: [email protected] בהצלחה, ד"ר דרור גרין

06/03/2012 | 07:30 | מאת: בת זוג של

הי את מוזמנת לפנות אליי בפרטי אשמח גם קצת לתמיכה [email protected]

מנהל פורום טראומה והלם-קרב