בלקאוט ובעיות זכרון

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

18/01/2012 | 00:03 | מאת: יערית

ב"ה, שלום לדר גרין דרור ולכל משתתפי הפורום, אני רוצה בבקשה לברר האם גם שאר משתתפי הפורום סובלים מבלק אאוט ומבעיות ריכוז וזיכרון,זה חשוב לי על מנת לדעת באיזה אופן אני אמורה להתייחס לזה ולטפל בזה.אומנם עשו לי בעבר איבחון והגיעו למסקנה שבעיות הזיכרון והבלק אאוט נובעים מרקע נפשי,אבל לי זה נראה מאוד מאוד לא נפשי,כיוון שהבלק אאוטים מופיעים בכל מיני מצבים (אני נתקלת בחורים שחורים).לכן אני מאוד אודה לכל מי שיוכל לשתף ולהרגיע אותי שיש תופעה של בלק אאוט בפוסטטראומה.(בעיות ריכוז וזיכרון אני מתארת לעצמי שזה יכול להיות)וגם דר' גרין מה ניתן לעשות,איזה טיפול יכול לעזור? תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור.

יערית יקרה, התופעות שציינת אופייניות להלומי-קרב ונפגעי טראומה. אני עצמי סובל מהן, והן מתגברות במצבים של לחץ והצפה. האבחון "על רקע נפשי" מעיד על בורות והתחמקות. הרי המושג 'נפשי' אינו מושג מוגדר באופן מדעי, ולכן נהוג להשתמש בו בכל תחום שאין בו תשובות ברורות. זו תשובה של רופאי-אליל. הסימפטומים שאת מתארת הם ביטוי לפגיעה הפוסט-טראומטית. זו פגיעה ולא 'מחלה', ולכן לא ניתן 'לרפא' זאת. הפגיעה היא פגיעה בתחושת הביטחון, ואותה ניתן לשוב ולרכוש באמצעות אימוץ דרך-חיים חדשה ותרגול קבוע של המיומנויות הרגשיות, שמטרתן ליצור את תחושת המקום הבטוח. זו הדרך שבה אני התמודדתי עם הטראומה, ובזכותה גיליתי את המיומנויות הרגשיות ושיקמתי את תחושת הביטחון שלי. כתבתי על כך בהרחבה בספרי האחרון, 'אימון רגשי': http://www.emotional-training.com/Bookshopemotionh_he.html בברכה, ד"ר דרור גרין

18/01/2012 | 20:02 | מאת: יערית

ב"ה, תודה על התיחסותך ותשובתך. כרגע לצערי לא נראה לי שאני מוכנה לתת אמון בטיפול פסיכלוגי בגלל העבר הטיפולי שלי שלא הניב תוצאות.אם זאת הייתי מוכנה לחשוב על להתחיל במשהו קטן ללא פגישות טיפוליות. במה היית מציע לי להתחיל? תודה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב