מועדון חברתי לצעירים נפגעי נפש בת"א

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

24/11/2011 | 15:44 | מאת: קרין לוי

שלום, שמי קרין לוי ואני עובדת כמדריכה שיקומית במועדון חברתי לצעירים הסובלים ממחלות נפשיות בלב ת"א. המועדון הוא הזדמנות להיות בקרב קבוצת שווים ולשאוב ממנה תמיכה. במועדון קיים צוות ומתנדבים שמהווים אוזן קשבת ופועלים יחד עם החברים במועדון לקידום של חלומות ועשייה חברתית בקהילה. אנחנו מאמינים בהחלמה וביכולת לחיות חיים מלאים לצד המחלה, לראות את היכולות לצד הקשיים ולתת התייחסות לשניהם. המועדון פועל בימים א' וג' אחרי הצהריים בשעות 16:30-19:30 ובימי רביעי בבוקר: 10:00-13:00. למעוניינים ניתן לפנות במייל: [email protected] או במספר הטלפון: 03-5239036

שלום קרין, אני מאוד מעריך את עבודתך כמדריכה שיקומית, אבל הפניה שלך לחברי הפורום שלנו מבוססת על טעות. הלם-קרב אינו מחלת-נפש אלא פגיעה קשה, כמו כריתת יד או רגל. הלומי-קרב אינם זקוקים לסביבה מיוחדת, אלא לתמיכה מצד הסובבים אותם, בני-משפחותיהם וחבריהם. כדי לתמוך בהלומי-הקרב חשוב לשנות את הדימוי המוטעה, המשפיע על כל אוכלוסיית ישראל. גם המדינה, באמצעות אגף השיקום, מתייחסת אל הלומי-הקרב כאל חולי-נפש, ובכך היא רק מגבירה את הבידוד והסבל שלהם. בהצלחה בעבודתך, ד"ר דרור גרין

24/11/2011 | 16:07 | מאת: קרין לוי

שלום ד"ר גרין כוונתי לא הייתה לתייג מישהו כנפגע נפש ואני חושבת שזו זכותו של כל אדם לבחור איך להגדיר את הקשיים שלו וזה חלק חשוב משיקומו והחלמתו. במסגרת לימודי הפסיכולוגיה אני לומדת קורס בשם פסיכופתולוגיה ושם בחרו להכניס לספר הלימוד את PTSD, לכן חשבתי לפרסם גם בפורום זה מקווה שאיש לא נפגע מסכימה איתך שסטיגמה היא בעיה קשה ונוראית שמפריעה לשיקום והחלמה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב