האם מישהו מכיר מקרה שהלם קרב גרם לסרטן לימפומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

13/10/2011 | 11:21 | מאת: שוקי מרלה

אני עדין בדיון משפטי עם אגף השיקום על אחוזי הנכות הנמוכים שנתנו לי עבור הלם הקרב אבל עכשיו אני סבל מסרטן הלימפומה שלדעתי חליתי בסרטן בגלל אבדן המשמעות בחיים. אחרי טיפול באגודה למלחמה בסרטן הסתבר לי שאם האדם מאבד את המשמעות לחיים הוא צפוי למחלות כאלו. אגב, ביטוח לאומי מכיר בסרטן וקיבלתי 100% נכות. אשמח לשמוע על מישהו שהוכר כנכה צה"ל שקיבל סרטן.

שלום שוקי, אני מאוד מצטער לשמוע שאתה סובל מסרטן הלימפומה. פוסט-טראומה היא, למעשה, מצב קבוע של לחץ וחרדה, המחליש את המערכת החיסונית שלנו ומגביר את הסיכון של הלומי-קרב ללקות במחלות שונות שלעתים מובילות למותם. לצערי, הסיכוי שאגף השיקום יכיר בכך ויסייע לך אפסי. הרי כפי שאתה יודע מנסיונך, אגף השיקום יעשה הכל כדי למנוע ממך את ההכרה הבסיסית כהלום-קרב, וגם אם תזכה בהכרה קשה יהיה לך לממש את זכויותיך. המדיניות האכזרית של משרד הביטחון באמצעות אגף השיקום מיועדת למנוע מהלומי-הקרב לממש את זכויותיהם. גם בתי המשפט משתפים פעולה עם המדיניות הזו, ומותירים אותנו חסרי-אונים מול מערכת אטומה המועלת בתפקידה. לצערי, ה'טיפול' וה'שיקום' של אגף השיקום עשויים להזיק יותר מאשר להועיל, ואם הוכרת על-ידי הביטוח הלאומי כדאי לך להסתפק בכך. אני מאחל לך שנה טובה וחג שמח והרבה בריאות, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב