עזרה בהעשרה בנושא.

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

30/08/2011 | 19:31 | מאת: אדווה

שלום דרור, כרגע סיימתי קורס חובשים קרביים והנושא של הפרעת דחק פוסט טראומטית נורא עניין אותי. אני מעוניינת להעביר לקבוצה של חבר'ה העשרה בנושא. הבעייה היא שאני חושבת שאולי זה ישעמם אותם אבל אני בכל זאת חושבת שזאת העשרה שימושית. אני מנסה למצוא דרך מעניינת להעביר את ההעשרה(כלומר לא רק לדבר מולם ולהקריא..) אולי איזושהיא מטאפורה או משחק שאפשר לעשות כדי להעביר את זה בצורה הטובה ביותר. ההעשרה מיועדת לבני 20-21. אשמח אם תוכל לעזור לי. אדווה.

שלום אדווה, דרך יעילה להציג הלם-קרב היא סימולציה, כלומר משחק תפקידים. הושיבי את אחד החיילים בעמדה של תצפיתן, הצופה במשקפת אל שדה מרוחק, ורואה דמות מתקרבת אל גדר הגבול עם תיק בידיה, העשוי להיות מטען. בצד אחד של החדר תשב קבוצת חיילים שתפקידם לטווח ולהרוג את הדמות, ובצד השני של החדר בני המשפחה של הדמות, הצופים במה שקורה אך אינם יכולים להשתתף. ספרי בשקט ל'בני המשפחה' שהדמות היא ילדה ההולכת לבית-הספר וסטתה בטעות מן הדרך. לחיילים ספרי בשקט, מבלי שה'תצפיתן' ישמע, שהדמות היא מחבל שצריך להרוג. כעת אמרי ל'תצפיתן' שעליו להחליט אם לבקש מן החיילים להרוג את הדמות. אם הדמות אינה מחבל, יהרג חף מפשע. אם זה מחבל, ולא ירו בו, חייל עשוי להיהרג. הקבוצה של החיילים צריכה ללחוץ עליו להחליט מה הוא רואה, משום שחייהם בסכנה. לאחר שהתצפיתן יבקש להרוג את הדמות, ספרי לו שהוא גרם להרג של ילדה בדרכה לבית-הספר. האירוע הזה, שקרה במציאות (שם מדובר היה בתצפיתנית), הוא אירוע טראומטי לכל המשתתפים. כעת שאלי את המשתתפים מה כל אחד מהם מרגיש, ואיך הוא יתמודד עם הזיכרון הטראומטי. לילה טוב, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב