7 שנים קשות מדי

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

21/04/2011 | 01:39 | מאת: א

אני סובל מפוסט טראומה כבר כמה שנים.עקבות הרבה פיגועים שנישפתי להם התרופות עוזרות קצת . מהשיחות עם הפסיכולוג נמאס לי כבר. לפעמים אני מרגיש שכבר אין לי כח להמשיך לחיות. הדבר היחידי שמחזיק אותי כאן היא הילדים המשפחה והאמונה בבורא .וזה מה שישאיר אותי שפוי. כול החברים כאן דעו עברנו מה שעברנו אבל הלמד לחיות עם זה צד בצד נהיה חזקים כולם ביחד . בסוף בטח תמצא לזה תרופה

שלום א, פוסט טראומה אינה מחלה, ולכן לא תימצא לה תרופה. הטראומה היא פגיעה קשה. לא ניתן להחזיר לאחור את מה שקרה, אבל אפשר להתמודד עם הטראומה. ובאמת, הדרך היעילה ביותר להתמודדות עם הטראומה היא באמצעות יצירת מקום בטוח לחיות בו, בעזרת המשפחה, החברים והאמונה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

02/05/2011 | 13:14 | מאת: עמי מנוקיאן

שלום רב.צר לי לשמוע על הסבל הנורא הזה.לצערי לתרופות ולא שיחות לא יפטרו את הבעיה.מספר רב של מטופלים פונים אלי עם מכתבים דומים. יש כיום שיטות טיפול מהירות ואפקטיביות יותר משיחות. שתי השיטות שאמליץ - EMDR,EMI. EMI שיטה יעילה יותר וידידותית למטופלים.לפעמים יש צורך ב3-4 מפגשים של שעה וחצי כדי להיפטר מסבל של שנים.

שלום עמי, כפי שכתבתי לך למעלה, אין שיטות קסמים, ואין דרך להיפטר מסבל של שנים בשלושה-ארבעה מפגשים. כדאי לא לעורר כאן תקוות שוא, גם אם יש טכניקות שמועילות במשהו למישהו אחר. בעולם כולו, ובעיקר בצבא האמריקני, מחפשים דרכים לסייע לנפגעי טראומה, ואילו שיטה כמו זו שציינת היתה יעילה הם היו ממהרים לאמץ אותה. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב