שימוש בזיפרקסה לטיפול בptsd כרוני

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

13/03/2011 | 23:40 | מאת: מעדיף לא לכתוב את שמי

אני אובחנתי כסובל מ ptsd כרוני בעקבות אירוע מלפני שלוש עשרה שנה, אני מטופל מזה כשנה וחצי, בהתחלה בציפרלקס ואחר כך באפקסור, מאחר ומצבי לא משתפר למרות שהטיפול התרופתי משולבעם טיפול פסיכוטרפי, החליט היום הפסיכיאטר שלי להפסיק את האפקסור ואתחיל בזיפרקסה, האם זה טיפול מקובל? ידוע? אגב אני חולה בסכרת שמאוזנת, האם זה מתנגש? אשמח לשמוע ממך אם יש סיכונים או אולי לדעתך יש טעות בטיפול

שלום לך, אינני פסיכיאטר, ובשאלות הנוגעות לטיפול תרופתי כדאי להתייעץ עם רופא. כדאי לזכור, שהטיפול התרופתי אינו 'מרפא' את הטראומה, משום שהטראומה אינה מחלה אלא פגיעה. התרופות הן סמים שמסייעים להקל על קשיים מסוימים, אך יש להן גם תופעות לואי שעשויות לגרום להפרעות נוספות. אני מאמין שיש דרכים טובות יותר לחיות עם הטראומה, על-ידי אימוץ דרך-חיים המפחיתה חרדות ומאפשרת לשקם את תחושת הביטחון. זה תחום ההתמחות שלי, ולשם כך פיתחתי את גישת 'האימון הרגשי', שהיא דרך פשוטה ויעילה להתמודדות עם טראומה ולחיים נורמליים. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב