פוסט טראומה משרד הבטחון

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

15/01/2011 | 16:05 | מאת: סתם אחד מיואש

ד"ר גרין שלום, זמן רב חיפשתי עצה ברשת ואני מקווה שתוכל לסייע לי.. אני סובל מפוסט טראומה מאז שירותי הסדיר ושירות המילואים שמתבטאת בעיקר בסיוטי לילה חוזרים,מתח, תסכול וכעס רב לאחרונה בעקבות החמרה ביחסי עם הסביבה ולאחר תהליך ארוך (שנתים) ומשפיל, אובחנה PTSD COMBAT TYPE MILED CASE והורד לי הפרופיל ל45 במקביל הגשתי לפני מס' חודשים תביעה להכרה ממשרד הבטחון בהמלצתו של חבר קרב שחווה אירועים דומים לשלי ניסתי מריחואנה רפואית ומצאתי אותה עוזרת מאוד להתמודדותי היומיומית. אני אדם נורמטיבי, עובד ושומר חוק. במהלך בירורי האם ניתן לקבל מרשם למריחואנה רפואית נאמר לי שאם בכלל הצעד הראשון חייב להיות הכרה ממשרד הבטחון שאלתי היא, עד לקבלת ההכרה שלא ברורה הוודאות לקבלה, אין סיכוי לקבל שום יחס? אני עומד בצומת דרכים בחיי ומיואש מחוסר המענה שסביבי תודה מראש ס.א.ש

שלום למיואש, אתה שואל אם עד לקבלת ההכרה כנכה צה"ל אין סיכוי לקבל שום יחס מאגף השיקום. לצערי, גם לאחר שתוכר כנכה צה"ל אין סיכוי לקבל יחס חיובי מאגף השיקום, ותמיד יהיה עליך להיאבק כדי לזכות במה שמגיע לך על-פי החוק. עם זאת, ברגע שתגיש את התביעה להכרה כנכה צה"ל תהיה זכאי לטיפול רפואי. לשם כך עליך לפנות אל הרופא המחוזי של אגף השיקום במקום מגוריך, ולבקש עזרה. אינני בטוח שתקבל אישור להשתמש במריחואנה רפואית, משום שהשימוש במריחואנה הרפואית עדיין מוגבל מאוד. עם זאת, תוכל לבקש טיפול נפשי (וכדאי לך לבקש מטפל קוגניטיבי-התנהגותי) ותוכל גם לקבל תרופות פסיכיאטריות, שלעתים עשויות לסייע מאוד. אל תתייאש. אל תתנה את מצבך בעזרה מאגף השיקום. נסה למצוא את התמיכה בסביבה הקרובה, אצל המשפחה והחברים, כדי ליצור לעצמך סביבה מוגנת ובטוחה, ולהיות עצמאי ככל שתוכל. המפגש עם אגף השיקום עשוי להיות טראומטי ולהחמיר את מצבך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

09/06/2011 | 08:08 | מאת: גולן ג'רופי

בדיוק בישביל זה פתחתי את הקבוצה בפייסבוק כנס ותראה פוסט טראומה בישראל ככה זה נקרא בהצלחה

09/06/2011 | 08:08 | מאת: גולן ג'רופי

בדיוק בישביל זה פתחתי את הקבוצה בפייסבוק כנס ותראה פוסט טראומה בישראל ככה זה נקרא בהצלחה

03/12/2014 | 12:55 | מאת: יניב

חלאס כבר עם הסחטנות הזאת! כל אחד שקצת נפגע נהיה רגשי, אי אפשר ככה!!!

מנהל פורום טראומה והלם-קרב