אני לא מרגיש שהטיפול עוזר

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

15/12/2010 | 00:51 | מאת: סאמר

שלום אני בן 31 סובל מפוסט טראומה מזה 12שנה בעקבות אירוע שבו נפגעתי בזמן שירותי הצבאי,עד כה טופלתי ברוב התרופות הפסיכיאטריות שאני מכיר בנוסף אני מטופל במחלקה פסיכיאטרית והייתי מאושפז מספר שבועות ,למראת כל הטיפולים שאני עובר אינני מרגיש שינוי במצבי הנפשי,להפך בתקופה האחרונה אני חובה התקפי חרדה חוזרים ואיכות השינה שלי פחתה למראת שאני נוטל הורמון שינה ,הסיוטים הם יותר ויותר גרועים ואני מתרגז מהר מאוד,אני מרגיש שאני מתוח כמו קפיץ שכל דבר אני מתייחס אליו כמאיים ואני נכנס ישר למגננה ,אני ממש אבוד עצות ואין לי דרכים אחרות ודי נמאס לי מזה ולא יודע מה לעשות,אני מרגיש זר בתוך הגוף שלי,אני מפחד מלפגוע במישהו או בעצמי שוב,מה לעשות

שלום סאמר, המושג 'טיפול', כשמדובר בטראומה, הוא מושג מטעה, ואינני מתפלא שה'טיפול' לא עוזר לך. תרופות פסיכיאטריות אינן 'מטפלות' ואינן 'מרפאות'. הן בסך הכל סמים שמסייעים לך להתמודד עם מצבים קשים. כשם שיש סמי הרגעה שמשככים את הכאב הפיסי, התרופות הפסיכיאטריות משככות לפעמים את הכאב הרגשי. הן לא מרפאות אותו. השימוש בתרופות פסיכיאטריות יכול להיות יעיל לזמן מה, אבל הוא גם מסוכן כאשר הוא משמש תחליף להתמודדות אחרת. אם אתה מטופל בתרופות במשך שתים-עשרה שנים, ולא ניצלת את הזמן הזה לרכישת כלים יעילים להתמודדות עם הטראומה, הרי שהתרופות הזיקו לך. גם תופעות-הלוואי של התרופות אינן נעימות, והשפעתן של התרופות הולכת ויורדת. כדאי להשתמש בתרופות בעיקר כדי להפחית קשיים מיידיים, ובזמן הזה לפנות לקבלת סיוע שיאפשר לך להתמודד טוב יותר עם הסימפטומים הפוסט-טראומטיים. הגישה היעילה ביותר המוכרת לי להתמודדות עם סימפטומים כמו אלו שאתה מתאר היא הגישה הקוגניטיבית התנהגותית, שתאפשר לך לרכוש כלים, באמצעות אימון ותרגול, להרפיה, להפחתת לחצים וחרדה, ולתקשורת יעילה עם הסובבים אותך. לא פחות מכך חשובה התמיכה המשפחתית. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

15/12/2010 | 22:55 | מאת: סאמר

שלום ד"ר גרין קודם כל תודה על התייחסותך,אני יודע שהתרופות לבד אינן עוזרות ושצריך הכוונה מגורמים מקצועיים וזה מה שאני עושה בתקופה האחרונה אני נמצא במסגרת טיפולית מזה מספר חודשים ,היו רגעים שבהם ידעתי איך להשתמש בכלים שלימדו אותי המטפלים אך בתקופה האחרונה הכל הלך לאיבוד ואני מרגיש שהמצב הרגשי שלי הולך ומדרדר אני חושב שכל הטיפולים והשיטות שלמדתי בביתן הם רק זמניים ואחרי תקופה הכל חוזר לקדמותו אם לא יותר גרוע וזה מה שאני מרגיש לכן אני חושב שלא צריך להמשיך בכל העניין הזה כי גודל האכזבה כגודל הצפייה ,ושוב תודה על התייחסותך .

מנהל פורום טראומה והלם-קרב