ילד בן 4

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

05/12/2010 | 04:34 | מאת: פרי

שלום בני בו הארבע וחצי עבר ליפני 9 חודשים אירוע של טביעה . נפל לתוך האגם של פארק הירקון ומיד נימשה מהמים , לאחר המיקרה התחיל להגיב בפניקה כל פעם כל פעם שמשהו היה ניראה לו מסוכן.וכל מיני חרדות שלא היו קיימות ליפני התיעצתי והסבירו לי שהו כנראה סובל מפוסט טראומה ,אבל מיכון שהייתי בהריון מתקדם לא ניפנתי לקחת אותו לטיפול.איכשהו לאט לאט הוא התחיל לחזור לעצמו והתקפי הפניקה נאלמו כלא היו וגם החרדות . שאלתי האם הוא עדיין צריך טיפול ואיזה ?ובכלל המשפחה שלנו מופרעת קשב ונראה לי שגם לו יש בעיה האם כדאי לחכות לגיל של איחון להפרעת קשב ואז גם ליכלול טיפול ריגשי לכל מה שצריך? בתודה מראש

שלום פרי, חשוב מאוד לזהות את הפגיעה הפוסט-טראומטית סמוך ככל האפשר לזמן הפגיעה, ולא להמתין. פוסט-טראומה אינה מחלה שאפשר לרפא, אלא פגיעה קשה בתחושת הביטחון, וללא התייחסות מיידית יש סיכוי שבמפגש עם טראומה נוספת התגובה תהיה קשה בהרבה. המטפל הטבעי של ילדים בגיל הזה הוא ההורים, והטיפול הטוב ביותר והיעיל ביותר בטראומה הוא תמיכה של הסביבה הקרובה. לכן עליך להיות קשובה לבנך, להעניק לו הרבה חום ואהבה, וליצור עבורו סביבה בטוחה ותומכת בכל מקום בו הוא נמצא: בבית, בגן הילדים וגם כשהוא נמצא אצל חברים. כדאי לך להתייעץ עם איש מקצוע המומחה בפוסט-טראומה, כדי לקבל הדרכת הורים ולהכיר טוב יותר את הסימפטומים הפוסט-טראומטיים. המושג 'הפרעת קשב' הפך להיות פופולרי ומייחסים אותו כמעט לכל קושי שפוקד את הילד. אני מציע להימנע מתוויות כמו "המשפחה שלנו מופרעת קשב", ולא ליצור נבואה המגשימה את עצמה. אין כל סיבה שילדך יסבול מהפרעת קשב, ואם תיצרי עבורו סביבה תומכת וחמה יתכן שגם ה'הפרעה' הזו תיעלם. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב