עזרה לבן זוג פוסט טראומטי

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

26/10/2010 | 12:36 | מאת: טלי

שלום, בעלי סובל מסימפטומים של פוסט טראומה עקב פגיעה מינית חד פעמית שחווה כילד. כרגע הוא בסוף שנות ה 30 שלו ורק לפני מספר שנים חווה תהליך של היזכרות בארוע. שאלתי היא איך אני בתור בת הזוג שלו יכולה לעזור. אנו אוהבים מאד זה את זה אבל חווים קשיים בחיינו הזוגיים. בעלי אדם מאד רגיש, נלחץ בקלות מכל מיני משימות כמו חיפוש עבודה, בנוסף הוא היפראקטיבי. מידי פעם קורה התקף זעם, שבמהלכו הוא מעיף חפצים. אני יודעת שאני צריכה דבר ראשון לשמור על עצמי, שזה אומר בלי קשר למה שעובר עליו אני צריכה לדעת לשים א הגבולות. אני מאד מתקשה בזה אבל לאט לאט מצליחה קצת יותר. מה עוד אני יכולה לעשות כדי לעזור לו? תודה מראש

שלום טלי, התמיכה שלך חשובה לבן-זוגך, ולשימור הזוגיות שלכם, יותר מכל טיפול אפשרי. אבל התמיכה שלך היא תנאי מודם ולא תנאי מספיק. לכן כדאי מאוד גם לפנות לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי, שיספק לבעלך כלים להתמודדות עם הטראומה ולשיקום תחושת הביטחון והתפקוד היומיומי שלו. כדאי מאוד גם שתפנו לייעוץ זוגי, שיאפשר לכם ללמוד להכיר את המאפיינים של הפגיעה הטראומטית ושל האפשרות להתמודד אתם ולשמור על זוגיות טובה. חשוב מאוד לעשות זאת, כדי שהמצב לא יחמיר, וכדי שתוכלו לשמור על הזוגיות שלכם. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

13/11/2010 | 18:27 | מאת: ליצ'י

טלי קראתי את אשר כתבת. ואני רוצה לומר לך משהו אישי שאני חושבת לגבי טיפול. זה ברור שאיזה שהוא סוג של טיפול יעזור. אבל העיניין הוא לחשוף אותו שהוא זקוק לטיפול. כי הרבה פעמים שבאים ואומרים לאדם שכדאי לו ללכת לטיפול, נוצרת סוג של רתיעה ודחיה. בגלל החולשה שנמצאת בתוכם. וכשאתה חלש אתה הרבה פעמים משווה את עצמך אל מול החברה כדי לחפש חוזק ואני מתכוונת לחברה הבריאה. אם את לא יודעת איך לחשוף אותו לזה שהוא זקוק לטיפול.. אולי כדי שתיפני בעצמך לכמה פגישות יעוץ כי אני מאמינה שזה לא כזה פשוט ולדעתי אופן הפניה והחשיפה חשוב וצריך לבוא בהדרגה.כדי שהטיפול יהיה ממושך ומועיל כי זה לא מצב פשוט לצאת מתוך הדחקות, יתכנו ויהיו שם עליות ונפילות שישפיעו גם עליך. בהצלחה...ליצ'י

מנהל פורום טראומה והלם-קרב