אירוע טראומטי שגורר פגיעה במשך שנים לבין PTSD

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

15/10/2010 | 10:23 | מאת: עופר לב

במונחים של אגף השיקום ישנו הסעיף PTSD שזה כולל בתוכו עולם ומלאו וגורר לאיבחונים מוטעים ובמידה וקורה נס טיפולים שגויים,למשל אם הבעיה היא טרואמה שהייתה לפני שנים ומאז נשארת כל הזמן ומלווה את חיי היום יום.האם יש איבחון שונה והאם במידה ויש האם הטיפול שונה בהכרח.הרבה בריאות וכמובן תודה מראש

16/10/2010 | 18:54 | מאת: צVק@

לא הבנתי מה הסעיף השגוי מה האבחנה המוטעית מה הטיפול הנכון ומה השגוי אם הבעיה היא טראומה בעבר שמשפיעה על ההווה - האם לא סאת הכוונה בPTSD כרוני? האם יש אבחון שונה בין מה למה? והאם הוא שונה בין מה למה? שבוע טוב צביקה

17/10/2010 | 11:08 | מאת: עופר לב

שלומות אני מיצר על כך שלא ראיתי את תגובתך,אין לי סמני שאלה יש לי סמני קריאה,הרי ידוע לכל אחד מאיתנו למעט המתחזים שאין אחד דומה למשנהו וכמובן שדרכי ההתמודדות הן שונות ומגוונות דבר ש"אגף השיקום" אינו מכיר או רוצה לעסוק,מה שגורם לי לחשוב שאנחנו צריכים לגבש מהלך טיפולי המבוסס מקצועית ולכפות על האגף את הביצוע או לחילופין שיביא חלופות אחרות ישימות,בעיני אין דומה מקרה שקרה ופרץ שוב לפני השטח ע"י זרז זה או אחר לעומת בעיה שקרתה והאירוע הוא נוכח כל הזמן ופוגע ביום יום לאורך כל השנים.הרבה בריאות ונחת שיהיה שבוע רגוע ונעים לפחות מבפנים תודה

שלום עופר, הגדרת הפוסט-טראומה מבוססת על ספר האבחונים האמריקני DSM, והיא מתארת סימפטומים שונים של הפגיעה, שקיומם של חלק מהם מעיד על פוסט-טראומה. האבחונים הפסיכולוגיים הם תמיד הכללות גסות ולעולם לא יהיו מדויקים, ולכן אם תפנה לשלושה פסיכיאטרים ושלושה פסיכולוגים תקבל שש חוות-דעת ואבחונים שונים לגמרי. המושג 'טיפול' מוטעה ומטעה. פוסט-טראומה אינה מחלה ואין 'טיפול' שמרפא את הטראומה. הטראומה היא פגיעה כמו כל פגיעה גופנית אחרת, והיא דומה לכריתת יד או רגל. פוסט-טראומה היא כריתת תחושת הביטחון של הנפגעים. ניתן לשקם את מי שנפגע בטרומה, והדרך היעילה ביותר היא באמצעות הגישות הקוגניטיביות-התנהגותיות, שאינן 'טיפול' פסיכולוגי אלא דרכים לחיזוק תחושת הביטחון ולשיקום המיומנויות הרגשיות המאפשרות למי שנפגע לשוב ולתפקד במציאות. אין תרופות פלאים, וכל נפגע זקוק לסוג אחר של תמיכה. אינני ממליץ להאמין להבטחות שווא של פסיכולוגים ופסיכיאטרים, והתמיכה החשובה ביותר היא התמיכה של בני המשפחה הקרובה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

17/10/2010 | 09:00 | מאת: עופר לב

שלומות ותודה רבה על ההתיחסות מאד מקצועית. איני מחפש אשמים או העלאה באחוזי נכות או שמא תרופות פלא.לפני שקרתה ההתקלה שהרסה את רצף חיי הקודם,הייתי חזק ובעל יכולות שהשמים הם הגבול,הארוע שאגב יצאתי ממנוכביכולל"גבר גבר" לפי כל קנה מידה,הרס בי דברים אך נשארתי חזק וכמו כן אני אופטימי בגישתי לחיים.מה שעולה במוחי זה אותו אדם שלקה בשבץ מוחי והוא צריך ליצר דרכים עוקפות ללימוד מחדש את מה שהיה מקודם וללא מאמץ מצידו,כאן אני חוזר ושואל המקרה שלי הוא ארוע שנעשה לפני שנים רבות ומאז חלה הדרדרות עד לשבר שלא אפשר המשך התנהלות סבירה,האם יש דרכים ללמד את הראש ואת הנשמה יחדיו לחפש בניה מחדש בדרכים עוקפות. הרבה בריאות לכל מי שקורא שורות אלה ותודה מראש למי שעונה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב