טראומה כתוצאה מ- cva

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

17/09/2010 | 17:53 | מאת: yossi

שלום שאלתי היא האם ישנה מחלקה בשם טראומה ומהי תפקידה? מבחינה נפשית לאדם שמגיע לחדר מיון עם שבץ מוחי,היום לאחר 5 שנים מאותו שבץ שלקיתי בו אני סובל מדיכאון וחרדות ופגיעה קוגנטיבית ומטופל במרפאה פסיכיאטרית ע"י פסיכיאטרית שמחליפה לי מידי חצי שנה כדורים וע"י פסיכוטרפית פרטני וטיפול זוגי השאלה האם הייתי צריך להיות במחלקת הטראומה באיזו שהוא שלב מהרגע שהגעתי למיון, עד שיחרורי לבי"ח שיקומי פיזי והיה נחסך ממני את עוגמת הנפש שאני סובל ממנה עכשיו

שלום יוסי, המושג 'מבחינה נפשית' עשוי לבלבל. טראומה היא תחושה פיסית של איבוד שליטה וביטחון, ואינה מחלה 'נפשית'. בכל בית-חולים יש מחלקה לטראומה, שהיא בעצם חדר-המיון, וטראומה מתייחסת לפגיעה גופנית קשה. לצערי, למרות שיש מי שמדבר על טראומה ופוסט-טראומה, אין עדיין גישה מקובלת ויעילה לטיפול בהשלכות הרגשיות של הטראומה, המשולבת בטיפול הגופני, וחבל. אינני חושב שאם היית נשלח למחלקה פסיכיאטרית כדי לטפל בטראומה שלך מצבך היה טוב יותר, אלא דווקא להפך. עליך לשמוח שלא נפלת לידם של הפסיכיאטרים, שלא היו חוסכים ממך את עוגמת הנפש אלא אולי אפילו מעצימים אותה. שנה טובה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב