זוגיות והלם קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

14/09/2010 | 14:02 | מאת: שירלי

שלום, אני יוצאת מזה כמה חודשים עם בחור מקסים אנחנו מסתדרים רוב הזמן יחדיו מעולה,אבל לעיתים יש התנגשויות בענינים רגשיים. הוא נפגע נורא מהר בהתחלה היה לו קושי לתת בי אמון ולתת צ'אנס לקשר. התנגשויות האלה כמעט וגרמו לפרידה כבר על ההתחלה. אני מאוד אוהבת אותו אבל מפחדת שהוא יפתח בי תלות ואם זה לא ילך אפגע בו מאוד. אני מאוד מאוד רוצה שזה יצליח אבל חוששת לעתיד שלנו יחד. כמובן שחלק אינטגרלי מן המשוואה זה שהבחור הלום קרב-אני לפעמיים מרגישה שאני צריכה להיות "האחראית בקשר" כי אם לא הוא שוכח, מאבד,מעדיף לוותר על מפגשים עם חברים ולהיות איתי, רגיש מאוד לאמירות שלא נאמרות בכוונה לפגוע..... השאלה שלי אם אפשר לקיים זוגיות טובה ומשפחה בצל הקשיים האלו ?כמובן שאין אף פעם בטחון תודה...

שלום שירלי, אכן, לא קל לחיות עם הלומי-קרב. הלם-קרב אינו מחלה, אלא פגיעה שצריך ללמוד לחיות אתה. אם את מוכנה לקבל את הפגיעה כחלק מבן-זוגך, אפשר לקיים זוגיות טובה, בתנאי ששניכם מוכנים לשתף בכך פעולה. אני עצמי הלום-קרב, ויש לי זוגיות נהדרת. זה לא היה קל, אבל למדתי את הדרכים לעשות זאת, ואני מקיים גם סדנאות להלומי-קרב ובנות-זוגם כדי לחלוק זאת עם אחרים. תוכלי לקרוא על כך באתר שלי: http://www.psychom.com/showPart.asp?part=841 http://www.psychom.com/showPart.asp?part=842 שנה טובה, ד"ר דרור גרין

23/03/2011 | 14:52 | מאת: סטודנטית

שלום רב. אני סטודנטית שנה שלישית לעבודה סוציאלית במכללת ספיר. במסגרת הלימודים אני עושה עבודה על בנות זוג של הלומי קרב. אשמח מאוד אם תרצי ותסכימי להתראיין, כמובן שהכול אנונימי. את יכולה לענות למייל שלי, למען הדיסקרטיות [email protected] תודה רבה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב